Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jako pravokořenné se dají pěstovat všechny révové odrůdy. Odolnost vůči kořenové formě révokazu mají evropské odrůdy vyšlechtěné z Vitis vinifera nízkou až žádnou. Proto se zcela nedoporučuje použití pravokořenných rostlin ve vinařských oblastech(zejména na Jižní Moravě) a už vůbec ne při pěstování ve velkém a při zakládání produkčních vinohradů. Zde je to snad i příslušným zákonem, či zákonnou vyhláškou přímo zakázáno!

Reakce na příspěvek pana hosta č. 3.34 : O tom, že pravokořenné rostliny révy po několika málo letech zrácí vitalitu slyším poprvé. Spíše si zkontrolujte, zda ty své nemáte napadené kořenovou formou révokazu.

Rovněž si nemyslím, že by intespecifické odrůdy jako takové byly náchylné na listovou formu révokazu (hálky). Listová forma je typická pro křížence s americkými druhy révy, u evropské rávy nebývá tak častá a objebvuje se spíše vyjímečně.

PS.: Nic ve zlém, ale z toho, co jste napsal vyvozuji, že jste ukázkovým kandidátem na fatální zamoření svého vihohradu révokazem s prognózou pozvolného úhynu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika