Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejsem velký chemik, nevím. Přebytečný obsah sody se může mj. projevovat zemitostí (podobně jako kys. křemičitá při čeření). Ztráta aroma je opodstatněná, neboť se chemicky zvyšuje hodnota pH a část aromatických látek se naváže na estery. Víno pak přestává vonět a při překročení hodnoty pH 4 se síra začíná téměř všechna vyvazovat. Tím se víno stane velmi náchylné na oxidaci a biologicky nestabilní.

K vysrážení sody nedojde, neboť se rozpustil a zreagoval. Může se ale vysrážet nějaká jiná sloučenina, o čem však pochybuji. Vím, že soda je velmi levné řešení, ale tomu také odpovídá i výsledek. Je vhodný spíše pro odkyselování destilátů, neboť ten se následně přepaluje.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika