Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

WOW. Děkuju MOC!

Přesně to jsem potřebovala, nějaký globální nápad, jak se k tomu postavit. Zkoušela jsem k tomu něco hledat na internetu i tady na fóru, ale většina lidí řeší spíš opačný problém - jak na malou zahradu toho vtěsnat co nejvíce.

Já bych se ráda dožila toho, že ta zahrada bude vypadat jako zahrada a tohle jsou opravdu moc cenné nápady.

Ještě k tomu stylu - nechceme budovat zahradu ve stylu anglického parku ani nic moc užitkového, spíš nějaký takový uspořádaný chaos a když v ní bude převážně stín, tak se vůbec nic nestane. Člověk vždycky chce to, co nemá, proto si holky s rovnýma vlasama dávají trvalou a holky s kudrnatýma si vlasy žehlí: já miluju takové ty přerostlé, tmavé gotické zahrady se stoletými duby, zdí kolem dokola a spoustou břečťanu, ve kterých se člověk ztrácí, jak prochází různými sekcemi, kde jsou různé skryté fontánky a ptačí pítka, lavičky a různá gazeba a tak...

Asi polovina je vedená jako "zastavěná plocha-nádvoří" a polovina jako "zahrada". Trávu tam sekám asi třikrát do roka, ale můžu asi i častěji, když to bude potřeba - plánujeme to využívat jako chalupu a být tam celé léto, takže nějaká údržba asi neubude zas tak problém...

Jednou výhodou v tomhle celém je to, že jsem poměrně dost zručná a spoustu věcí si zvládnu postavit sama... jen prostě nevím, kde začít. 
Přemýšlela jsem o tom, že bych jako první věc kolem celého pozemku vysázela nějaký vysoký živý plot, uvažuju o habru - ale ráda si nechám poradit i něco jiného.
Pak bych to celé "nějak" rozsekala na víc sekcí - na místo, kde bude slunný palouček a na místa, kde by bylo sezení s grilováním, nějaká "čítárna"... přemýšlím i o tom postavit tam nějakou vysokou sochu nebo nějaký jiný větší objekt (dělám hodně se dřevem, takže asi dřevěný) - prostě aby to dostalo celé nějakou "tvář".
Zatím mne to vyprahlé fotbalové hřiště spíš naplňuje zoufalstvím a kdykoliv se tam do něčeho pustím, přijde mi to, jako když plivu do moře - nic není vidět a nic se moc nikam nesune... :-)
Protože mi prostě chybí ten globální koncept.

K těm kěřům a stromům zdarma - to se smí si někde u cesty ukopnout nějakou tu jeřabinu? Vůbec mne to nenapadlo, ale asi to je cesta, jak do té zahrady dostat nějakou "hmotu"...

Děkuju ještě jednou moc za Vaše nápady a postřehy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika