Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Snad trochu z praxe. To, že tady není žádná konkrétní rada je tím, že o té zahrádce nejsou žádné konkrétní údaje. Rozloha, poloha, souč. stav porostů, kvalita půdy, možnost zalévání.... A také žádné údaje o budoucím majiteli z hlediska jeho bicepsů a chuti do tvrdé práce. Ideální jsou dva: ona - jako tvůrčí a řídící typ, nešetřící chválou pro svého partnera, otírající jeho pot a podávající další pivo a on - tlumič příliš vzletné fantazie partnerky i realizátor hrubých, fyzicky náročných prací, kterých je kupodivu většina.

           Jako první bych sháněl hnůj a zasadil brambory - už je čas. To z namená   zrýt alespoň 6x4m, rozbít drny, zarýt hnůj... zasázet a ošetřovat a připravit tak pole pro zahradní jahody, které dát na černou folii hned po bramborách. Přitom ze zbylého hnoje, trávy a všeho možného někde v koutě vytvořit kompost. A při té práci se rozhlížet, hodnotit a plánovat, co se na podzim vyhodí a co zasadí, co se ošetří a ponechá. Co pěstovat, záleží na chuti i na potřebě. Brambory, jahody, česnek plus nějaké speciality. Brzo bych postavil skleník, kde pěstuji ředkvičky, salát, rajčata a okurky. Venku samozřejmě nebudou chybět i okrasné prvky, zejména květiny či růže, pak ovocná část - angrešt, rybíz, jádroviny, peckoviny, případně různé moderní speciality, ale to už je na majiteli, jeho zálibách i jeho stylu života. To nejpodstatnější je, kolik práce a času chcete zahrádce věnovat, pro to Martini Vám stačí velký slunečník a lehátko.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika