Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 17.7.2022
Jste si tou Williamsovou jistý? V tuto dobu slaďoučká chuť?
Mladé ovocné stromky po krupobití, 8.7.2022
Trochu do toho hodím vidle. Mně až tak nepřipadá, že by rány byly způsobené kroupami. Ty vypadají trochu jinak, navíc zde jsou patrné i na spodní straně větviček, kam kroupa obvykle nedosáhne. Roztrhnout kůru na svislém kmínku, to by musely z nebe... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 26.6.2022
Děkuji za upozornění. Mažu si Vás tedy ze zástupu zklamaných zahrádkářů a připisuji do skupiny nadšených, věřících a doufajících.
Nemoc jabloně?, 22.6.2022
Padlí.
Travin a kompost, 11.6.2022
A co takhle trávu kompostovat a kompostem hnojit trávník?
Rouby jabloně, 4.6.2022
To je věc názoru. Před lety rozvinul pan Kaněra zajímavou debatu na toto téma: Odrůdy s polní odolností, dobrá strategie Holovous Myslím, že hloupé to až tolik nebylo nebo aspoň ne víc než zpráva o holovouském roubu ujmutém na střížovické... celý příspěvek >
Zná někdo višeň Vaixle, nebo její správný název?, 1.6.2022
Jirko, vajksle se skutečně říká kyselkám. Královna Hortensie je typická sladkovišeň - skleňovka. U nás se jí říkalo hamrle (z něm. amarelle), což není správné, neboť se o amarelku nejedná. Aby v tom byl větší zmatek, i o nejznámější višni Morele... celý příspěvek >
Zesílení podnože, 31.5.2022
Stromkový angrešt vyžaduje oporu trvale. Průměrná životnost stromku je delší než jakéhkoli dřevěného kůlu (nemáte-li akát nebo tlakovou impregnaci). Že je třeba vyměnit, si řekne za silnějšího větru kůl sám, někdy ovšem pozdě. Řešením je stará... celý příspěvek >
Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022
Kromě hermetického uzavření srůstu slouží úvazek i jako zábrana vylomení roubu. U přeroubování za kůru, kde nehrozí zaříznutí pásky, odstraňuji úvazek až po roce nebo později.   Zavoskování místa srůstu po odstranění pásky asi ničemu nevadí,... celý příspěvek >
Vrúble - rouby slivky, 10.4.2022
Na přeroubování slivoní je ještě čas. Rouby k tomu účelu musejí být nařezány v zimě.
Horké kompostování ze studené hromady, 18.2.2022
Výsevní substrát se propařuje při 100 stupních (dělávali jsme to i doma), přesto v ní roste všechno.
Rybízové víno je moc sladké, 16.1.2022
V 5 litrech rybízové šťávy je necelého 1/2 kila cukru.To jste abstrahoval poměrně dost (cca 10% veškerého cukru).
Rybízové víno je moc sladké, 14.1.2022
Mošt s 20% cukernatostí vždy vykvasí se zbytkovým cukrem. Navíc tady byla ta cukernatost vyšší, protože musíme připočítat i cukr v rybízu.
Mám nový srážkoměr a chci se pochlubit, 30.12.2021
Sníh, který neroztaje za tepla či při dešti na vodu, tak zřejmě nejde do země. Podle sedláků se tato voda i za mrazů postupně vyfouká. Z tohoto důvodu zcela přesné měření srážek postrádá pro zahrádkáře smysl. Navíc sníh, který roztaje - klidně za... celý příspěvek >
Plnicka klobas, 26.12.2021
v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá. Nevidím důvod. Pokaždé, když udím klobásy, připravím ženě polotovar na sekanou. Suroviny jsou podobné, použité nádobí a strojky taky. To, co zůstane v mlýnku a v narážce... celý příspěvek >
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika