Příspěvky uživatele - jirilan

Kolik zeleniny denně sníte, 18.12.2017 Obsahuje fotku
Včera jsem měl jídlo z hokaida,, mrkve a bambor Na pekáči je příloha. Pečené kotletky vše doladily.
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 3.12.2017
S praskáním mám stejnou zkušenost. Rajčata stále zalévám, neznají nedostatek vláhy. Nejhorší je náraz ve formě přelití deštěm, kdy zřejmě za sucha narostlé buňky, nezalívaných rostlin, se hladově přelijí až prasknou. U mně letos prasklo pár růžových... celý příspěvek >
Černy jeřab (Aronie), 18.11.2017
Rakytník rozmixovat, nalít do dvoulitrové petky, zavřít, otočit dnem vzhůru. Druhý den udělat ve dně dirku a pozvolným uvolněním zátky vypustit oddělenou šťávu. Tužší zbytek zpracovat klasicky na džem. Do šťávy dávám 1kg cukru na 1 litr, za stálého... celý příspěvek >
Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 8.11.2017
Líbí se mi přístup pana Jamese MACHA k chovu včelek a přenos zkušeností sem do fóra. Vyrobil jsem si podobný úlek, jako používá a po rozebrání jsem zjistil, že v podstatě bez následného ošetření vyjmutých kokonů bych o včelky přišel. Myslím, že je... celý příspěvek >
Co chybí ve výživě broskvoně?, 11.10.2017 Obsahuje fotku
Včera jsem objevil na několika očkovancích broskvoní nezvykle vybarvené listy. Jedná se o projev na několika výpěstcích rostoucích blízko u sebe. Vzdálenější jsou v normě.???
Fazole nemaji lusky, 24.7.2017
V loňském roce se nasadily lusky na konci srpna. Pěstoval jsem velké bílé fazole, původem z Řecka. Rostly v zastínění po 12. hodině. S fazolem šarlatovým jsem žádné problémy neměl.
Netradičná zelenina, 20.6.2017
Šrůcha je úporný plevel. Nedoporučuji ji zavléct na zahrádku.
Kiwi Samec nebo samice?, 9.6.2017
Na obrázku jsou neobvykle silně vyvinuty prašníky. Samce bych proto zatím neřešil a počkal na první úrodu. Zdá se, že budete spokojen.
Kiwi Samec nebo samice?, 8.6.2017
Samčí orgány v květu jsou většinou u oboupohlavních méně vyvinuty. Proto se doporučuje pro vyšší výnosy pěstovat i samce.
Kiwi Samec nebo samice?, 7.6.2017
V květu jsou vidět prašníky i blizna. Mohl by být samosprašný. Přesto se doporučuje pěstovat obě pohlaví pro vyšší úrodnost.
Použití netkané textílie, 4.5.2017
Zakoupil jsem novou netkanou textilii 19g/m2. Překvapilo mne, že nepropouští vodu. Při zalévání se na ní vytvoří loužičky. Textilii používám léta bez problémů na zakrývání ředkviček, pórku, cibule a vždy vodu propouštěla. Jaká je vaše zkušenost?
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 29.4.2017
Argutu řežu koncem listopadu. Použil jsem nařezané výhony, slabší než tužka,  ty jsem založil jako rouby. V únoru jsem je "zakostkoval". Koření pomaleji než réva. Výhony pro kořenění řežu pod očkem. Pan Pěnička měl skvělý nápad.
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 20.4.2017
Je to skvělá metoda. Použil jsem ji s úspěchem při množení kiwi arguty.
Zasychani sazenic rajcat, 15.4.2017
Hodně se zde píše o kontaminovaných substrátech, ale co zálivková voda. Vždyť rezudia herbicidů jistě prolínají do pramenů. Když jedu kolem polí s monokulturou bez jediného plevele, děsím se z následků...
Moruše, 9.4.2017 Obsahuje fotku
Moruše snese všechno. Pěstuji z nich živý plot, který každý rok ořežu skoro až na kmen.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika