Příspěvky uživatele - Rony

Řez třešně po výsadbě, 28.2.2014 Obsahuje fotku
Po rozvaze bych to udělal takto. Jinými způsoby už se rovnváhy nedá docílit.
Konár olúpaný od kôry, 20.2.2014
Obávám se, že s tím moc dělat nejde. Byl silně zmlazen bez podpory "tažných" větví. Dřevo odumřelo zcela přirozeně aniž by se včas vytvořily letokruhy nového krycícho pletiva.
Stanley, 12.2.2014 Obsahuje fotku
Můžu dodat foto, že Stanley má i metrové přírůstky ale to je důsledek nadváhy kořenů, když odumírá postranní obrost (Pseudomona syringae). Poslední 2 ks před likvidací viz foto.
Stanley, 12.2.2014
Má snaha pěstovat Stanley v nadmořské výšce 450 m (Valašsko)  naprosto ztroskotala.
Efektivnost ochrany proti hryzcům, 10.2.2014
Hryzce asi 15 kusů jsem odchytal do kovových pastí jaké jsou na krysy. Musí se odkopnout kolmo chodba a tesně přiložit (bez návnady). Nemá šanci vyjít ven. Když je past zahrnuta částečně hlínou, byl tam krtek. Ten ven nevyleze, očichá a zahrne. Dva... celý příspěvek >
Co to je?, 3.2.2014
Něco podobného se používalo na "štětování", kdy se takovou tupou špičkou tlouklo do madadamového kamene aby se napěchoval pod pražec kolejiště.
Kterou letní jabloň?, 24.1.2014
Také už jako letní odrůdu "využívám" Júlii a je to něco úplně jiného než dřívější Průstvitné letní nebo Stark Ealiest. Spokojen. Zřejmě ta slupka brání aby většinu plodů načaly vosy a pokračovalo ptactvo.
Rozmnožování lísky, 15.1.2014
Když je to keř, tak "hřížením". Doporučují zespoda větévku naříznout.
Ochrana před škůdci třešní a višní, ale i jiné úrody ovoce, 21.12.2013
Kos je příčinou, proč jsem zrušil skoré třešně a z Kamčatského zimolezu nebyla dozrátá ani bobule. Podobně lískové ořechy. Co nezkazil nosatec to vzali ořešáci a sojky.
Prosím o identifikaci tohoto stromu, 19.12.2013 Obsahuje fotku
Líska Turecká
Staré odrůdy jabloní, 13.12.2013 Obsahuje fotku
Matčino je jedna z nejspolehlivějších odrůd na valašsku oddávna. Navíc jako podzimní odrůda se ve zdejších podmínkách stává zimní a v zatravněném sadě je konkurence schopná jak ve vzhledu, tak v kvalitě chuti. Foto z letoška.
Stratifikace peckovin, 10.12.2013
Mne nejlépe vyškolily myši jak stratifikovat. Na dvoře natahaly pod kovovou bednu na nízkých nožkách (taková průmyslová paleta) asi půl kila lískových ořechů. A když jsem paletu odklízel, tak jsem měl nejméně 50 kusů sazenic s krátkým kůlovým... celý příspěvek >
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 7.12.2013
Se žlutými odrůdami je problém s prodejem. Vystavené vedle červených se neprodají. Například Zvonkové bylo neprodejné. To je moje zkušenost.
Jak stříhat 4letou hrušen?, 6.12.2013 Obsahuje fotku
Hrušeň bych ostíhal tak, že bych zabránil předčasnému založení druhé koruny o kterou se už pokusila. Vršek zhodit úplně a pak do roviny obvod, přičemž kolmo rostoucí výhony níže a odkloněné do roviny v té elipse. Spodku si "nevšímat", ten časem... celý příspěvek >
Topaz, 4.12.2013
Jako starý amatér v pěstování jabloní plně souhlasím s uvedeným příspěvkem. Snad jen to, že někdy na začátku 90-tych let jsem mluvil s jedním významným šlechtitelem (nyní už PLANTEX) a ten říkal, že se ještě vrátíme k některým starým odrůdám.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika