|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016 A vo vo vo tom to je. Věřím že klasicky naložené maso je fajn, ale protože ve sklepě mám 12 - 16 stupňů tak si to nerisknu. V ledničce jsou 4 stupně, i to je možná moc, ale na týden... OK. Ale dejte bečku (nádobu) s lákem a masem do ledničky na... celý příspěvek > |
|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 12.1.2016 No tak:
1. Je to rychlejší. Pokud ale někdo má čas a podmínky a trpělivost to někde skladovat 3 týdny, pak se samozřejmě ztrácí.
2. Je to méně náchylné ke zkažení - bakterie ve vakuu se nemnoží. Vakuum ale není absolutní, tak i tohle určitě... celý příspěvek > |
|
|
|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 No proč ne... to je spíše o trpělivosti než o něčem jiném. Ve vhodných teplotních podmínkách to určitě není na škodu. Já to mívám jenom týden zejména proto, že moje tisková mluvčí začíná protestovat že to v ledničce zavazí |
|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 Já to taky jinak než vakuováním nedělám, je to skvělá technologie. Každý kus zvlášť na sucho nasolím a IHNED vložím do dostatečně velkého sáčku. Před kus masa do sáčku ještě vložím ubrousek nebo papírovou "utěrku" aby se do něj už vzniklá voda při... celý příspěvek > |
|
Kvalita domacej palenky, 10.1.2016 Učit se učit se učit se. Pokud jste už učený z nebe nespadl. Kařdá aparatura chce svoje, chová se jinak a na to hold musíte přijít. |
|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 24.12.2015 A ještě něco - nemám nic proti ultrazvuku. Nicméně jako nutný bych jej viděl v případě že dneska pálím a zítra mám slivovici doručit na svatbu. Pokud mám ale čas nechat pálenku půl roku stát tak je to zbytečné, nicméně neškodné. |
|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 24.12.2015 Ach jo... to jsou splácané hrušky s jabkama. Tak předně nešlo o etanolovou aféru, ale metanolovou, ale to je zřejmě překlep. Dále - strach o zdraví je na místě pouze v případě, že máte alkohol z nějakých pochybných zdrojů nebo tzv. "oddenaturovaný".... celý příspěvek > |
|
Zakalená slivovice, 7.12.2015 No však autor nijak neuvádí že by to mělo být něco jiného než vosky. Prostě jsou to látky které jsou v alkoholu rozpustné více než ve vodě. Taky to můžou být i nějaké tuky. Mám zkušenost, že zejména letní ovoce jich obsahuje více. Náchylné ke kalení... celý příspěvek > |
|
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 5.11.2015 Takže ještě jednou. Demižovy jak byly koupeny, tak byly použity pouze a jenom na skladování slivovice. V daném případě už opakovaně. Při předchozích skladovaných dávkách se slivovice nezabarvila, až v posledních čtyřech letech když kvas byl "vyroben"... celý příspěvek > |
|
Výroba domácího vína - dotaz, 25.10.2015 A kde je ten dotaz? |
|
|
|
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 25.10.2015 To jsem zapoměl uvést - ředíme společně, voda je měkká z osvědčeného pramene v lese. Nekalí. Špunty na demižonech mám jak korkové, tak na některých i plastové šroubovací. Nesledoval jsem to jestli to má vliv na zežloutnutí, ale prozkoumám to. ... celý příspěvek > |
|
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 25.10.2015 Dobrý den,
chtěl bych se podělit o zajímavý poznatek ohledně stárnutí slivovice. Tu pálím "napůl" se sousedem - tedy ze stejných trnek, stejného kvasu. Letní švestky - Katinka. Vypálíme, rozdělíme se. Já nechám svůj podíl ve sklepě asi tak týden... celý příspěvek > |
|
Jak zachránit kaktus, 30.9.2015 Klidně až do jara - až vykouknou ty čekací kořínky. Potom jej postavte (nezahrabávejte) třeba na květináček naplněný antukou. Ony ty kořínky zapustí samy. Zalít opatrně, spíše tu antuku jenom zvlhčit. Teprve až kořínky zapustí a kaktus bude "držet"... celý příspěvek > |
|
Modrá skalice ano či ne?, 4.8.2015 Ale konec srandy. Chtěl jsem tímto jenom pošťouchnout všechny ty euro-, eko-, bio- a nevím jaké ještě pěstitele kteří se děsí chemie jak upír česneku v pravé poledne. Hlavně ne chemie!!! To je slyšet ze všech stran a nejvíc křičí ti co té chemii... celý příspěvek > |
|
Modrá skalice ano či ne?, 4.8.2015 Ovšem DHMO naředěný na 50 procent produktem destilace švestkového kvašení není úplně k zahození. Sice se tímto nikdo statistice nevyhne a umře jako jiní uživatelé DHMO zcela jistě, ale alespoň si může říct že to stálo za to :-) |
|