Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas ze švestek, 1.12.2018
Velmi složitý problém. Jak douho? On totiž nikdo neví, co je vlastně ten etalon slovovice, chceteli šveštkový destilát. Jak je to vlastně správně, tedy jaká je ta správná harmonie mezi peckovou chutí a tou, co dodává švestkový zbytek. Odvětrání... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 30.11.2018
Souhlas, až na jeden detail, ale důležitý! Nepoužívejte úkapy do ostřikovačů, je to dost cítit a policie ČR na to reaguje čile, okamžitě foukáním do jakéhosi přístroje. Nepochybuji o tom, že nikdo, kdo je při smyslech, za volant nesedá, pokud si není... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 29.11.2018
Jasně, ale až budete dělat 2D, tak to bude chtít trochu větší objem úkapů, návod, jak poznat konec odběruúkapů jsem již mnohokrát inzeroval a není to z mé hlavy. PŠ
Kolko odobrat metylalkoholu, 29.11.2018
 Kvas je možno vypálit, ale musíte na to myslet při 2D. Úkapy obecně nejsou jedovaté, ale v destilátech, kde se ve větší míře vyskytují, způsobují druhý den bolehlav. PŠ
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom, 28.11.2018
S tím puzírováním to snad nebude tak zlé, dostávám hodně mailů k této problematice. Takže k Vašemu dotazu. Doba destilace je závislá na výkonnosti plynového vařáku. Nicméně je mi známo, že na zpracování 150 l kvasu je třeba 7,5 m3 plynu, přičemž... celý příspěvek >
Teoretický výnos, 20.11.2018
Opět se mýlíte pane Rafaeli. Stupeń brixi není skoro 1% jak si myslíte, ale je to jinak. Stupně brixi se používají při měření poměru hmotnosti cukru a vody, ve které je dané množství cukru rozpuštěno. Měří se buď sacharimetrem, který měří hustotu... celý příspěvek >
Jablkovy kvas, 20.11.2018
Souhlas. PŠ
Kvas ze švestek, 19.11.2018
Pokud jste si jist správností vedení kvasu, tak ji v podstatě odstraňovat nemusíte. To znamená, že byl ke kvasu omezen přístup vzduchu, který je přenašečem všech chorob kvasů, zvláště pak křísotvorných kavsinek. V opačném případě je kvas napaden... celý příspěvek >
Koupě automatické pálenice, 1.11.2018
Tahle diskuse? Neštěstí!! Koho by to napadlo míchat lutr s 1D? Všem na tomto vláknu doporučuji si napřed něco o výrobě ovocných destilátů přečíst a hlavně si do té doby nestěžovat! Žádná automatická palírne neexistuje to je jako perpetum mobile.... celý příspěvek >
Destilace - základní dotazy, 27.10.2018
Vážený pane Rafaeli, buďte v klidu. Úkapy můžete klidně ochutnávat a na Vašem zdraví se to neprojeví, pokud to přeženete, bude Vás ráno bolet hlava. Proč? Víte v průběhu kvašení toho methanolu vzniká na zálkadě rozkladu methylesteru galakturonové... celý příspěvek >
Destilace - základní dotazy, 23.10.2018
Test na ukončení odběru úkapů provádím po odbrání 1 - 2% (vztaženo na objem lutru) tak, že do 2 dcl 78 - 80 °C teplé vody naliji asi polovinu pol. lžíce testovaného destilátu. Pak zamíchám teploměrem a důkladně očichám. Nesmím cítit organické pachy... celý příspěvek >
Destilace - základní dotazy, 22.10.2018
A kdo Vám to řekl, že v rozmezí teplot 76,5 - 78,3 °C destilují tyto neobyčejně cenné, voňavé komponenty. Na kterých soutěžích ovocných destilátů jste tyto své produkkty vystavoval, abyste si mohl dovolit toto tvrdit? Rád se poučím. Co se octanu... celý příspěvek >
Destilace - základní dotazy, 19.10.2018
Večer zahájit 2D, nechat vykapat první díl úkapů a přes noc nechat obsah vařáku, samozřejmě s chladičem  (ten se vyvětrá sám pane Rafaeli!!) vyvětrat... a ráno pokračovat v destilaci Aha, takže vy doporučujete, ochlazení lutru... celý příspěvek >
Destilace - základní dotazy, 18.10.2018
Přidám drobné rady, ale už se určitě opakuji, tak promiňte. Především etylacetát, alias octan ethylnatý má bod varu ne 77,1 °C ale 76,8 °C (Šedivec, Flek: Příručka analýzy organických rozpouštědel, Praha 1968, str. 226). Zdá se Vám to malicherné? Kdo... celý příspěvek >
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%, 12.10.2018
Rozhodně bych doporučil používat refraktometr při zakládání kvasů a podle nalezené hodnoty potom dosladit. U nestabilních kvasů a těch je většina to citelně přispívá k vyšší stabilitě kvasu tj. i malý 1 - 1,5% přídavek cukru chrání kvas před... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika