Příspěvky uživatele - 224.76

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plodové myrobalány, 19.7.2018
"Malvazinka je sice cizosprašná, ale její nízká plodnost - vcelku obecný jev" Letos Malvazinka tento jev popřela, akorát se ve velkém ochotně poroučí na zem. Chce to max. ob den probírat. Plody vhodné třeba do koláčů apod. - lepší než meruňky.
Rané švestky, 17.7.2018 Obsahuje fotku
Zajímavé plody švestky z jedné zanedbané zahrady - plody šťavnaté, silně voní, chuť výrazná aromatická, sladká, slupka navinulejší, dužnina řidší, pecka neoddělitelná od dužniny. Strom není nijak starý, skoro to vypadá na nějaký semenáč.
Jabloň Mivibe - zkušenosti, 17.7.2018 Obsahuje fotku
Takto teď vypadá ono "Mivibe". Nevím, co to je, nevím, kdy to dozraje, ani jestli se potvrdí ta chuť z matečného pahýlu.
Šarka švestek?, 17.7.2018
Když ho vykopete, zdravé stromy dříve či později šarku "chytnou" odvedle. Pokud strom plodí jak popisujete a vyhovuje Vám to, tak je podle mne zbytečné se ho zbavovat.
Meloun cantaloupe, 17.7.2018
Ač cukrové melouny nemusím, výjimkou je meloun BabyGold. Pár let jsem ho pěstoval ze semen ze zakoupeného plodu a nepoznal jsem žádný rozdíl v barvě, tvaru, velikosti nebo chuti. Chuťově je (alespoň podle mě) někde jinde než většina běžných odrůd... celý příspěvek >
Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018
Ty hnědé fleky jsou od úžehu (výskyt jen u Veselky), místo neztvrdne, ale "mokvá". Následně začne hnít/plesnivět. Veselka má, bohužel, sklon k hnití plodů i bez předchozího poškození úžehem.
Vadnoucí slivoň Haganta, 10.7.2018
Řízněte ji v kořenovém krčku jak vypadá kůra a dřevo. Jednou mi takto haprovala Chrudimská - pomohlo seříznutí výhonů o 2/3.
Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018 Obsahuje fotku
Veselka, odrůda výborné chuti, ale náchylná na hniloby, zvláště po poškození slunečním úžehem.
Velkopavlovická, 29.6.2018
Mně tu VP (na ZR) docela málo plodí a plody jsou sušší. Jestli je to podmínkami prostředí nebo daným klonem, nevím. Teď nám ve školce roubovance z jedné místní staré "chuťově nejlepší" VP (pravděpodobně), tak uvidím, co v budoucnu předvede.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 25.6.2018
"Je o čem přemýšlet, zvláště když pro zásah druhé generace obaleče (červenec ÷  srpen) není klasický insekticid který dobou použití vyhovuje produkci jablek pro integrovanou produkci". A co Spintor? Docela by mě zajímalo, jaké by bylo... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy slivoní, 25.6.2018 Obsahuje fotku
Herman zraje. Jednomu předčasně "dozrálému" (usmrkanému) plodu jsem neodolal.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 22.6.2018
"Trochu mi v debate na tomto vlákne chýba zmienka o ďalšom insekticíde ktorý môže byť voľbou v ochrane proti obaľovačom - je ním STEWARD". Může být. V systému integrované produkce je jeho použití limitováno koncem června.
Leskora, 22.6.2018
Leskora to asi opravdu nebude. Ten plod vpravo mi trochu připomíná Karolu. Zkuste se poptat v tom zahradnictví - často si vedou záznamy nebo si pamatují od koho co brali.
A co vaše višně?, 22.6.2018
Někdy bych ty opeřence na muchovníku docela uvítal - jeho sklizeň je za trest.
A co vaše višně?, 21.6.2018
Teď už asi sklidím Morellenfeuer; letos standardně chutné plody. Zajímavé je, že na jedné větvi jsou plody ještě zelené. Že by nějaká pupenová mutace?
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika