Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Scheppach Biostar 2000, 29.12.2010
Nevidím velký rozdíl v kostrukci oproti ostatním nožovým rychloběžným drtičům. I cena je stejná. Nebral bych ho. Práce s pomaloběžnými je pčříjemnější, rychlejší, tišší, navíc se neucpávají.
Má odrůda Viktoria problémy s opylením?, 27.12.2010
Jestli někdo zkušenosti má, nechť je pošle do Databáze. Já mám Viktorii přiroubovanou na Goldstaru. Roste výrazně víc a plodí míň. Možná pro ten bujný růst začne naplno plodit později.
Prosím, určení výborné odrůdy, 25.12.2010
Jeptišku ale najisto před 30 lety žádná školka v ČSSR nenabízela. Její chuť se jen stěží dala nazvat výbornou s banánovou příchutí.
Prosím, určení výborné odrůdy, 25.12.2010
Jak se to vezme. Bydlím v Olom. kraji,  zahradu mám v Pardubickém.
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 25.12.2010
Koupeným sladem (teoreticky i vyrobeným naklíčením) lze enzymaticky rozštěpit škrob v domácím žitě.     Pálenku ze slitých zbytků piv jsem chutnal, samotný původ kvasu mi ovšem jaksi kazil výsledný dojem.
Prosím, určení výborné odrůdy, 25.12.2010 Obsahuje fotku
Zkusím vyfotit pár svých Bláhových renet. Na té zadní rozmazané je vidět absentující stopečná jamka.   Typické pro růst stromu je nasazování větví v ostrém úhlu, tedy téměř kolmo vzhůru
Prosím, určení výborné odrůdy, 24.12.2010
Před 30 lety byl prodávaný sortiment odrůd poměrně úzký. Nejpodobnější z tehdejších jablek byla Bláhova oranžová reneta. Odpovídala by mělká až chybějící stopeční jamka, krátké stopky. Jablka ale jsou slušně vybarvená již při sklizni a poměrně malá.
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 23.12.2010
Souhlasím s Ing. Šlosarem, že na kvalitní nápoj je třeba rozštěpit polysacharidy z obilí. Na rozdíl od něj si ale myslím, že škrob neobsahuje pentózy, tudíž se neštěpí na sacharózu, nýbrž na maltózu.To je ovšem v praxi nepodstatné.
Altanova, 19.12.2010
Mám Althanovu a Zelenou renklodu na jednom stromě. Althanova roste bujněji, plodí méně a plody má 2x větší. Nejsou tolik sladké jako ty zelené, ale chuťově příjemnější - prostě Zelená je konzervárenská (kompot, džem, možná i kvas), Althanova spíš... celý příspěvek >
Altanova, 18.12.2010
Červivost, jako problém trochu vnímám, ale neřekl bych že Althanova červiví výrazně víc než jiné. Spíš bych řekl, že plodností se nevyrovné nejúrodnějším renklodám, snad kvůli cizosprašnosti.
Jabloň na dule, 18.12.2010
Souseda, kterému rodí naroubované jabloně na hrušni bych chtěl vidět. Párkrát jsem to naštěpoval omylem. Pokud se roub ujmul za 1 - 2 roky se odhojil. Jak je to s kdoulí, nevím, ale kdyby to bylo výhodné, asi by se o tom psalo.
Jak na kvas, 18.12.2010
Zkušeností s přípravou klvasu je dostatek již po staletí. Vlastní zkušenost asi neuděláme - těžko někdo najde na jazyku rozdíl mezi pálenkou z mytého a nemytého ovoce. Pokud každý plod před vložením do sudu vyleštíme, slivovice bude taky dobrá. Ale... celý příspěvek >
Jak naložit maso na uzení, 18.12.2010
Metoda je to značně nepřesná. Soused nedosolil nebo přesoliíl ne proto, že různé soli jsou jinak slané, ale právě pro tu nepřesnost. Pro upřesnění by muselo být definované množství láku na kg masa, jinak to nemá smysl. Odměření vody a odvážení soli... celý příspěvek >
Čerešňa na višnovom podpníku, 18.12.2010
Ano, růst to utlumí. Ale nedoporučuje se to. Lepší je asi použít slaběrostoucí podnož. Kmínek višně zůstane tenší a pod místem štěpování se může zlomit. Nicméně mezištěpování Moerelou se dřív používalo.
Hnojení broskvoní, 18.12.2010
Co všechno Vám do té žumpy teče?
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika