Příspěvky uživatele - 70.254

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
vhodné sazenice pro živý plot, 13.3.2007
Třeba habr. Je to listnáč. Průvan mu nevadí. Na zimu si drží olistění, které opadává až při rašení nových, takže i v zimě tvoří neprůhlednou stěnu. Není trnitý a už vůbec jedovatý. Celkově odolná a nenáročná dřevina, přitom dekorativní.
Program PC pro tvorbu zahrady, 8.3.2007
Sadovnická projekce.
Maliny, 6.3.2007
Maliník se pomologicky řadí k drobnému ovoci, které by nemělo na žádné zahradě chybět vzhledem k jeho vynikajícím vlastnostem a mnohostrannému využití plodů ať již na dřeně, šťávy, kompoty či sirupy. Výrobky z malin jsou velmi atraktivní. Nejlepší... celý příspěvek >
živý plot okolo zeleninové zahrádky, 27.2.2007
Opravdu máte jistotu, že výška plůtku 50 cm bude proti psovi stačit? Pokud chcete i květy, vysaďte okolo třeba nižší druhy tavolníků, mochnu křovitou atd, ale psovi ve vstupu na zahrádku nezabrání. Tady je opravdu vhodná kombinace rostlin a pletiva.... celý příspěvek >
Co znamená výsadba ve sponu?, 25.2.2007
V řádku to je vzdálenost mezi rostlinami (semeny) 3 cm od sebe a vzdálenost mezi jednotlivými řádky je 30 cm.
Maliny, 25.2.2007
Maliny se vysazují o trochu hlouběji než původně rostly, příliš dlouhé pruty můžete zkrátit, cca o čtvrtinu, podporuje to lepší "větvení" a plodnost, ale nutné to není. Co je důležitější je pravidelně udržovat porost světlý, vyřezávat... celý příspěvek >
Růže šípková, 25.2.2007
Určitě.
Rozlehlá zahrada na skále, 24.2.2007
Jestli uvažujete o tom, že nebudete rostliny stříhat pak bych vynechal habr, to je poměrně velký strom, ne keř.
Pes na zahradě, 22.2.2007
Náš pes díry nedělá proto aby zahrabával výkaly ale prostě je to takový "hraboš" a likviduje nám na co přijde, naštěstí je menšího vzrůstu, o něco větší než jezevčík.
prořezávání jabloní, 18.2.2007
Tomáš K. : To myslíte vážně, to zkracování letorostů? Víte jak takový strom zareaguje? Mohutně obroste. Koncové přírůstky (letorosty) u jabloní u kterých byl ukončený výchovný řez se zkracovat nesmí!!!
severni strana, 16.2.2007
Můžete tam udělat záhon z trvalek, vhodné jsou kakosty, dlužichy, kapradiny, hosty, oměj, udatna, bergénie, ploštičník, čemeřice, prvosenky, aj. Z dřevin jsou to azalky, tisy, rododendrony... také řada cibulovin.
stříhání thůjí, 16.2.2007
Jsme v období "thujomanie", pro většinu mých známých neexistuje jiná dřevina vhodná do živého plotu než thuje. Je to trochu škoda, stejně dobře se hodí i různé jalovce, cypřišky, tis.... o kvetoucích keřích nemluvě.
vertikulace trávníku, 15.2.2007
Vertikutátor by neměl trávník orat, ale jen lehce se dotýkat půdy. Kdyby byly nože nastaveny příliš nízko, poškozovaly by se kořínky trav.
použití bofixu, 15.2.2007
To nevim, ale rozhodně by se nemělo stříkat, když pálí slunce (spíše když je pod mrakem, ale neprší) , aby postřik na listech hned nezaschnul a stačil se rostlinami vstřebat, aby se zkrátka nesnížila jeho účinnost. Podle mě postřikem na mokrý trávník... celý příspěvek >
Co s růžemi?, 14.2.2007
Počasí se zbláznilo, musíme se tomu přizpůsobit. Začněte s řezem jako na jaře. Zima už přijde jen ztěží. Alespoň podle dlouhodobé předpovědi. Rostliny začínají dříve rašit, je potřeba dříve řezat.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika