Příspěvky uživatele - Michal.

Živý plot z Buku lesního červeného, 6.9.2013
Jestli jste je nepřelili. Pod tím keřem, kde je i tak větší vlhko, vypadají více postižené. Zkuste jeden stromek vytáhnout a zkontrolovat kořeny - na řezu by měly být bílé.
Rajče Ildi, 5.9.2013
Já je také mám a mám oba typy plodů. Nevím, čím je to dané, ale zdá se mi, že ty hruškovité mají o něco lepší podmínky (více slunce).
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 5.9.2013
Je to pravda, ale ne že by skleníková rajčata netrpěla plísní. Jsou sice izolovanější od zdrojů infekce a neprší na ně, ale zase je tam větší vlhkost a lepší podmínky pro přezimování chorob. Nehledě na horší opylovací podmínky.
Uschnutí travního semene, 3.9.2013
Záleží taky na typu půdy. S písčitou je větší problém. Pamatuji si, že jsem také před několika lety čekal na vhodnou předpověď, a když jsem pak podle ní v září zasel, nastala vlna veder.
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013
Záleží hodně na počasí, při teplých a deštivých dnech se plíseň šíří jako oheň. Ale základní zásady jsou: Nemít rajčata přehuštěná, nepěstovat je v uzavřených vlhkých místech, zalévat pouze ke kořenům, nikdy na listy. Sledovat výskyt plísně, při... celý příspěvek >
Uschnutí travního semene, 3.9.2013
Bohužel skoro ne. Rovnoměrná vlhkost v prvních týdnech se odrazí na kvalitě trávníku. Ne, že by bez zalévání nepřežilo nic, ale vzniknou holá místa a drnovitý trávník.
Určení rostliny, 3.9.2013
Líčidlo. Poměrně častý dotaz, protože je to rostlina nápadná a rozšířená.
Uschnutí travního semene, 3.9.2013
Půda musí být stále vlhká, zalévat by se mělo, kdykoliv se začnou objevovat suché skvrny. Vše záleží na počasí. Při slunečném a teplém počasí aby si člověk vzal dovolenou a strávil ji s hadicí v ruce.
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013
Přidejte fotku. Plíseň začíná na listech, ale je jen otázka krátkého času, kdy napadne stonky a plody.
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013
Plíseň bramborová, to mi nevyvrátí ani Mirek. U nás už je taky, klátí sousedova rajčata. Naše dostala ještě jeden postřik Dithanem, zatím se drží.
Určení rostliny, 2.9.2013
Myslím, že to bude snědek (Ornithogalum).
Poznáte tyto rostliny?, 1.9.2013
1. To je dřevina nebo bylina? Pokud bylina, tak snad měsíčnice 2. Mech, snad rokyt 3. Mech, ploník 4. Pstroček
Skvrny na listech ořešáku, 31.8.2013
Je to houbová choroba antrakóza ořešáku. Napadá hlavně nevhodně umístěné stromy, tj. na vlhkých a uzavřených místech. Pokud je strom přehuštěn, bude vhodné nějaké prosvětlení, ale nejdůležitější prevence je likvidace spadaného listí.
Názvy rostlin a keřů, 28.8.2013
Alergie na pelyněk, tu mám taky :(
Pavoučci s pavučinkou na všem ve skleníku, 27.8.2013
Svilušky. Jsou na ně přípravky Omite a Vermitec, pro "nechemiky" Biool a Neudosan. Edit: Koukám, že Omite už není, takže Floramite nebo Nissorun.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika