Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podzimní řez, 4.10.2018
Naprostý souhlas, v tuhle dobu bych neřezal ani pozdně zrající slivoně.
Jofela, 3.10.2018 Obsahuje fotku
Vypařování vody (sublimace),takže sublimují i šťávy v ovoci.
Jofela, 3.10.2018
Sníh, led jsou skupenstvím vody, sublimuje i voda samotná (sublimace v přírodě).Vysoušení řeziva sublimací (mrazem při teplotách -30-40°C),obor truhlář, první ročník.
Jofela, 2.10.2018
Ano, po jarním suchu opadaly stejně jako slivky na St.Jul. ikyž jsem zaléval.Od půlky ledna do polviny května je pár nezměřitelných přeháněk.Broskve na žilenkách opadaly taky.
Jofela, 2.10.2018
U sublimace (desublimace) se nemusí vždy jednat o pevnou látku - sublimace vody (sněhu),vysoušení řeziva sublimací atd.
Jofela, 2.10.2018
Nejspíš ne, pravé švestky jsou po přejití mraze ještě kvalitnější.Mrazem se z plodu odpaří část vody (tzv.sublimace) a to je potom panečku slivovička.
Methanol, 30.9.2018
Před požitím těžko, aby jste ještě nějakou dobu požil je třeba se takovým alkoholům raději vyhnout.V kvalitních ovocných destilátech je toho sfinstva jen zanedbatelné množství.
Jofela, 29.9.2018
Bystrická slivka je veľmi odolná na moníliu plodov. Ono už to neplatí, v posledních letech si monilie vyšlápla i na Bystrické, ta spropadená houba je rok od roku agresivnější.Zatím jí odolávají Bystrické muškátové a Vlašky (Fellenberg).Jofelu mám... celý příspěvek >
Durancie, 24.9.2018 Obsahuje fotku
Prodejce ví "starou belu" jen kdesi cosi opsal.Pokud nejsou plody vyzrále tak tam nějaký mandlový nádech cítit je.V "Duranciovici" je ta nahořklost docela výrazná.Popraskané kosky Durancijí nafotím nejdřív v lednu.
Durancie, 23.9.2018
Kamarád, majitek pálenice výpalky filtruje, suší a pak s něma topí a ty pecky z Durancijí jsou vždy z větší části popraskané (puklé ve švu).Viděl jsem to na vlastní oči.Majitelé pálenek z Durancijí tvrdí totéž,"mandlový buket" pochází vyvařením jader... celý příspěvek >
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 22.9.2018
Vpodstatě souhlas, tyhle odrůdy jsou moje srdeční záležitost a za pár desetiletí jsem si několika rozdílů všiml.Bystrické mají jak píše pan Vysloužil jen střední plodnost, v průměru mají o 20% větší plody (může to být nižší plodnosti) a jsou mnohem... celý příspěvek >
Durancie, 22.9.2018
Ano, pecky (po našem kostky) Durancijí jsou před destilaci ještě vcelku, praskají až v kotli.Pro vyváženější chuť pálenky je míchám s Domácíma v poměru cca 80:20.
Durancie, 20.9.2018
Nestříkám, jen jsem paní odpověděl na dotaz.Na jaře jsem zaléval, v létě už bylo srážek docela dost.
Durancie, 20.9.2018
Na moniliovou hnilobu plodů lze použít opět Horizon nebo Signum OL 6 a7 dnů, nebo Teldor a Prolectus OL 2 a 1 den.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 19.9.2018
Ono je to letos všechno naopak, právě ty načervenalé jsou nejvypečenější.Domácí dozrávají postupně od druhé poloviny srpna, zbírám jen ty co se válejí na zemi a do sudu nic špatného prostě nesmí.Všechny asi ani nedozrají, na severních, spodních... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika