Příspěvky uživatele - 224.76

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Veľmi zdravé slivečky, 20.8.2018
Ono se někdy dělá to, že se provede chemický rozbor nějaké potraviny (třeba ovoce, zeleniny apod.) a na základě obsahu např. jednotlivých prvků, u kterých je znám jejich zdravotní benefit se tento přiřadí k hodnecené potravině (a uvede se pouze to... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 20.8.2018
Tady se to otočilo - třešně, jabloně - podprůměr, ale u hrušní (a švestek) se lámou větve. Poprvé za pár desítek let bohatě zaplodila neznámá hrušeň (snad Vienská) - i když v okolí je hrušní dost, tak možná pomohly poprvé kvetoucí přiroubované odrůdy... celý příspěvek >
Poznáte starou odrůdu hrušně?, 20.8.2018
"... očividně se tu kdysi pětovaly odrůdy o nichž naše staré pomologie mlčí..." To jsem si včera říkal při průzkumu starých hrušňových alejí a úvozových stromořadí v okolí pár obcí na Chomutovsku. Bohatá úroda spousty mně neznámých odrůd.
Jak na švestky, co nepadají?, 17.8.2018 Obsahuje fotku
Na stromech místních Domácích pozoruju, že některé plody (pouze pár) také zůstávají dlouho na stromě. Dost plodů jde dolů ještě před sklizní, potom, když už jsou zralé, v několika sklizňových vlnách, přičemž platí, že čím pozdější "vlna", tím... celý příspěvek >
Lipnická švestka, 17.8.2018
"... v srpnu podobně sladké modré ovoce není". A co třeba Chrudimská? Do sudu (nejen) podle mě dobrá odrůda, i když cukernatost bude oproti Lipnické asi menší.
Kvas z Hanity do hnoje?, 16.8.2018
Víte, které odrůdy jste na kvas použili?
Zelené broskve, 3.8.2018
"Jeden z boomů minulého století byl spojen s propagací kanadských odrůd a od té doby je u nás nejznámější odrůdou RH". Myslím, že RH je celosvětově nejznámější odrůdou, nejen u nás.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 3.8.2018
Tady Hanita střídá poměrně dobré (i když ne vysoké) úrody se slabými. Letos je ta slabá.
Choroba sliviek, 3.8.2018
Sucho + vysoké koncentrace přízemního ozonu. Zálivka nepomůže.
Roubování třešně, 2.8.2018
Nechal bych to na jaro. Nic moc tím teď nezískáte.
Špendlíci, malé švestičky, 31.7.2018
Jak se tehdy říkalo na Valašsku myrobalánu?
Cukernatost slivoní, 26.7.2018
Jenca: Můžete mi říci, kde jste přišla k falešnému Opálu? Zkuste, prosím, přidat i foto plodů. Děkuji.
Clappova červená se zelenými plody na jedné větvi, 26.7.2018 Obsahuje fotku
Ano, bude to Radana.
Název odrůdy?, 20.7.2018
I podle toho habitu stromu bych tipl Julii.
Plodové myrobalány, 20.7.2018
"Většina odrůd přináší násobek obvyklé úrody". No, asi jak kde. Tady třešně bída, meruňky, jabloně, broskvoně dlouhodobě průměr, slivoně - třeba Hanita, Katinka letos podprůměr; ostatní slivoně po loňské slabé úrodě zatím dobrý.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika