Příspěvky uživatele - 168.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usychající brambory - počasí, 8.7.2016
Sucho je za dveřmi. Podle dnešního stavu ČHMU počítal-li jsem správně stav "sucho" už na 86 měřených místech našich potoků a řek.
Co mi žere lusky bobu a hrachu?, 7.7.2016
Křeček to není, spíš typuji na Hryzce vodního. Ten před lety ukradl lusky mně.  Až při následném rytí záhonu jsem objevil pod hrachovištěm skoro dva metry dlouhou noru, ze které jsem postupně vyhrabal vrchovaté vědro neporušených lusků, které si... celý příspěvek >
Už rostou, 4.7.2016 Obsahuje fotku
Dnes jsem vyrazil do lesa na lišky a rostl tam i květnatec.
Nepostříkal jsem stromky, 1.7.2016
U nás se zas v červnu pravidelně rojí Listokaz zahradní, taková zmenšenina chrousta. Když navečer zatřesete švestkou, padají jich desítky na zem. Sežerou toho spoustu, nakonec mají i příznačné jméno.
Nemoc maliníku, 27.6.2016
No, já nevím, ty fotky se mi moc nepovedly, ale hálky na těch prutech nejsou. Jen na 1. fotce to tak zdánlivě vypadá. Zejména na 3. a 4. fotce je ale vidět podélné zduření pletiv v délce desítek cm. Nikde jsem nic podobného na malinách neviděl a ani... celý příspěvek >
Okrajovač okrajů trávníku okolo dlažby, 25.6.2016
Tak nedávno jsem měl tu čest okrájet drn z asi 10metrů dlažby. Jde to slušně pořádným kuchyňským nožem, jen se musí několikrát přebrousit. Nebo taky uhlovou bruskou, tou je to asi nejrychlejší.
Nemoc listů, 20.6.2016
Listy se kroutí, protože na vnitřních stranách sajou mšice. Larvy slunéček (na vašem obrázku) právě ty mšice požírají a tím vám pomáhají. Nezbavujte se jich.
Úroda meruněk 2016, 17.6.2016
Hmm, pánové, já ty prodejce nebo pěstitele stromků vůbec nechci omlouvat, ale úplně mi stačí když v domácích podmínkách pěstuji sadbu paprik nebo rajčat ve stovce kusů a desítce odrůd pro sebe a přátele a většinou několik sazenic neuhlídám a zaměním.... celý příspěvek >
Škvoři žerou ve skleníku, 15.6.2016
Nechci být proti vám. Jen jsem se snažil nastínit, že chemie ve skleníku mi nepřipadá až tak nutná a že nejlepší zelenina je ta bez postřiku. Ale pravda je, že škvoři mi nikdy ve skleníku nedělali zásadní škody a tak to zdálky mohu třeba vidět... celý příspěvek >
Škvoři žerou ve skleníku, 15.6.2016
Udělejte tedy, co uznáte za vhodné. Já bych ale chemii použil ve skleníku jen v nejnutnějším případě a to tento podle mého není.
Škvoři žerou ve skleníku, 15.6.2016
Než začnete s likvidací všeho živého ve skleníku: díry v listech budou nejspíš práce housenek. Zkuste se do skleníku podívat v noci.
A tráva roste a roste, 13.6.2016
´Hm, mě to nepřipadne jako rozmar. Správný hospodář, a tím by majitel zemědělské půdy měl být, se o půdu postará. Paní důchodkyně prostě jen chce, aby pozemek vypadal trochu slušně, až ho jednou předá svým dětem. A většinou jde o to pozemek udržet ve... celý příspěvek >
Chloróza broskvoně 2016, 13.6.2016
Mám stejný názor. Myslím si, že každoroční přihnojování vápníkem nemuselo být to pravé a zároveň už broskvoň mohla spotřebovat živiny dodané do půdy před výsadbou a její kořeny už dosáhly okolní neplodné jílovité půdy. Pan Bohouš má pocit, že... celý příspěvek >
Opadané plůdky po odkvětu, 12.6.2016
Neviděl bych to jako problém, hrušky běžně začínají plodit až okolo 10.roku. Moje Williamsova na zákrsku tak kdysi začala, pak už ale byla plodnost pravidelná.
Úroda meruněk 2016, 12.6.2016 Obsahuje fotku
Maďarská a Karola v Českých Budějovicích. Plody Karoly ale vydržely jen zhruba na polovině koruny a jen v takovém množství, že prakticky nedošlo k přirozenému propadu.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika