Příspěvky uživatele - 100.5

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
odrůda Signe Tillisch, 8.11.2008
Podle těch fotek bych jablka nepoznal. Měl jsem je obvykle bez žíhání spíš dozelena. Typická byla příjemná chuť s nádechem po lékořici (pendreku)
použití dřeva na uzení nebo grilování, 8.11.2008
Třešeň je jedna z nejlepších. Zejména pro letní uzení, kdy není třeba vyvíjet tolik tepla jako třeba bukem či akátem.
Odrůda Stark Erlist, 8.11.2008
Myslím si, že éra této odrůdy již pominula. Je sice asi ze všech nejranější, ale při průměrné agrotechnice začně rychle zmenšovat plody. Navíc brzy praská a moučnatí. Novým odrůdám, byť o pár dní pozdnějším (Nela, Hana Ametyst Julie) konkurovat... celý příspěvek >
Kdy je nejlepší doba k sadbě brambor, 7.11.2008
Protože mám dobrý sklep, nevidím v časném sázení žádnou výhodu, tudíž sázím obvykle na 1. Máje nebo i po něm. V tu dobu, i později,  mají uskladněné hlízy z loňska oproti novým jen trochu silnější slupku a klíčky sotva pár mm.
destilační přístroj, 2.11.2008
Je to stejné, jako u ostatních kvasů. Stačí umýt a pokrouhat, zakvasit zákvasem.
Lískové ořechy, 28.10.2008
Myslím, že i vlašské ořechy, i ty samosprašné,  občas uvítají opylovače. Při nepříznivém počasí mohou samičí a samčí květy nakvétat ne zcela současně a některé se tak nestihnou opylit.
Valjevka, 25.10.2008
Ve starších příspěvcích se o ní dočtete dost.
O jakou se jedná vadu?, 19.10.2008
Já bych s tím nedělal nic. Vyřezávat a zatírat balzámem je sice asi správné, ale obtížné - rána jde do hloubky, je nerovná a vyřezáním bychom odstranili hojivá pletiva.
Náhrada za Idared, 19.10.2008
Zajímavé alternativy - Braeburn a Strýmka...    Jeptiška pěkně roste, je nenáročná a plody vydrží skutečně dlouho, mají jen jedinou vadu. Nedají se jíst.
pálení z hrušek, 18.10.2008
Výtežnost značně kolísá podle sladkosti hrušek. Délka kvašení závisí poředevším na teplotě. Hrušky by se měly po skončení kvašení vypálit co nejdřív. Otázka přidávání cukru byla hojně diskutována ve straších příspěvcích. Důležité je hrušky... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 18.10.2008
S těmi podnožemi mám trochu opačný pocit. Silně rostoucí podnože z nabídky vymizely snad v 70. či 80. letech s boomem zahrádkaření a popularitou nízkokmenných tvarů. V posledních letech se nabídka jakž takž pomalu lepší.  Přesto stále výrazně... celý příspěvek >
Meruňka Darina, 18.10.2008
Nikdy jem o ní neslyšel.   Při vší úctě k prodávajícím ve školkách,  na jejich doporučení nedám. Občas si zajdu do nějaké prodejny či školky a poslouchám z povzdálí jejich rady bezradným zákazníkům. Nechci křivdit těm seriózním, ale... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 18.10.2008
Chemicky to doložím těžko, taky mi není znám přesný postup rafinace surového cukru. Je ale naivní si myslet že cukr Krystal je stoprocentní, chemicky čistá sacharóza.    Lze udělat jednoduchý pokus. Vypijte jeden večer půl litru slivovice... celý příspěvek >
jednoleté dřevo, 15.10.2008
Přesnější je, že tvoří květní pupeny na letorostech.Další rok tak kvetou na jednoletém dřevě. Meruňka ale kvete i na starším dřevě (na rozdíl od broskvoní).
Hruška - konference, 12.10.2008
Na to si netroufám. Neznám polohu, půdu, podnož, plot, jeho materiál, výšku ani co je za ním. Každopádně Kondference patří mezi hrušně s malou korunou, která dobře snáší tvarování i řez (na rozdíl třeba od Boscovy)
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika