Příspěvky uživatele - pavel...

Roubování ve dvou, 26.2.2014
::: a je to jak na běžícím pásu, produktivita super!!! Video zde.
Roubování, 1.1.2014
Několikrát se mně stalo, že po přesazení švestky /podzim/ a následného roubování /jaro/ se roub neujal. I já bych proto jeden rok s roubováním peckoviny počkal.
Jaký typ stromu do lesa pro včely, 6.12.2013
Velmi oceňuji javor jasanolistý. Vždy když kvete /brzy na jaře/, je na něm tolik včel, že to vypadá jakoby se rojily. Mám 3 stromy velmi blízko zahrady, naroslty samy jako nálet.
Cizopasník na chryzantémach, 20.11.2013 Obsahuje fotku
V minulém roce se nám objevil na chryantémach cizopasná rostlinka jenom řídce, zato v letošním roce je výskyt velmi silný. Hlavně porůstá celý stonek, v létě má drobné světlé kvítka. Charakteristické je, že má dlouhé tenké vousy /viz foto/. Poradí... celý příspěvek >
Srnky a černý rybíz, 13.11.2013
Je teprve listopad a srnky si pospíšily. Už jsem na jednom nově vysazemém keříčku černého rybízu našel strženou kůru o délce asi 20 cm. Vypadá to tak, že keříčky musím zabalit ochrannou sítí. Chybami se člověk učí.
Je toto rakytník?, 29.9.2013
Zcela určitě to rakytník není. Možná hloh.
Hurmikaki, tomel japonský, 26.7.2013
Jak bych byl šťastný kdybych i já měl na mojem Nikitovi vaše "niečo".
Srnky a černý rybíz, 27.5.2013
Tak jsem přece vysadil dva keře černého rybízu a po měsíci mohu konstatovat, že se jich srnky nedotkly. Zato kousek od nich mám vrbový živý plot a tam teda řádí fest - hlavně na kmíncích. Uvidím až jak keře přežijí zimní období.
Žanovec měchýřník z Chorvatska, přežije u nás zimu?, 2.5.2013
Já mám žanovec venku asi už 4 roky a přežívá bez problémů.
Čo nové pestovať?, 3.4.2013
Rakytník řešetlákový, kustovnice, borůvky kamčatské, aronie-temnoplodec. Vzhledem k místu NM n.V. by možná šlo: aktinidie, tomel, asimina triloba.
Pěstování rajčat 2013, 23.3.2013
Mohl by někdo prosím popsat používaný postup při sušení rajčat? Já to zkoušel a bylo to o ničem. Plno šťávy a strašně dlouhé sušení v sušičce. Možná jsem zvolil nesprávný postup.
Srnky a černý rybíz, 22.3.2013
Chystám se vysadit několik keříčků černého rybízu do prostoru před plot kde se pohybují o srnky. Máte někdo zkušenosti zda jim chutná i černý rybíz? Byl bych nerad kdyby je pravidelně spásaly.
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 6.3.2013
Já bych ještě přidal dotaz týkající se roubování švestek. Zda lze odstranit šarku /nebo aspoň omezit/ naroubováním novými a zdravými rouby. Nebo je šarkou napadený celý strom?
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 1.3.2013
Asi před 2 lety jsem byl na školení o řezu ovoných dřevin a přednášející Ing. Stanislav Boček nám tento způsob řezu  /DSR/ vysvětloval a doporučoval.
Jak nalozit se seminkama ostruzin, 21.2.2013
Běžně mi vyrůstají mladé výhonky z popadaných plodů /semen/ pod keři ostružin -půda je udržovaná bez plevel, kompostem dosypávaná. Zatím jsem je vytrhával jako plevel, protože pokud jsem potřeboval novou rostlinu, stačí položit špičku šlahounu na zem... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika