Příspěvky uživatele - j3david

Kvalita domacej palenky, 8.11.2016
Jestli to byla reakce na můj příspěvek pak mám pár dotazů: 1. Někde tady jsem propagoval něco nechutného? 2. Někde jsem tady propagoval něco kalného? Kromě zmínky o "likérech" kde je zákal při zředění považován za hlavní atribut. Pouze... celý příspěvek >
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016
I když druhá část dotazu je adresována na pana Rafaela, pokusím zodpovědět obě části. Pokud pálení (finální, druhé) ukončíte kolem 40% se určitě připravíte o podstatnou část vůní a chutí. Otázkou je, jesti to co získáte vám postačuje. Pokud ano -... celý příspěvek >
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016
Odpověď najdete v tomto vláknu výše. Je to o tom jaké zařízení má pálenice pro měření objemu a PRUMĚRNÉ koncentrace pálenky. A to co dělá váš známý je naprosto správné.
Síra ve vínovici, 31.10.2016
Pokud je to volný SO2, pak snad by mohl pomoct nějaký sorbent... například živočišné uhlí. Ten by samozřejmě "vychytal" asi i jiné vůně, ale jde v tomto případě něco vůbec ještě zkazit? berte to prosím jenom jako nápad, vyzkoušeno nic takového nemám.... celý příspěvek >
Plesnivé švestky v kvasu, 10.10.2016
nedělejte nic - ignorujte, ono to dopadne
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016
V reakci na váš dotaz - ano tento je vhodný. Pokud najdete lepší-dražší-přesnější... proč ne.
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016
Tak já sice nemám srovnání protože nikdy jsemjiný refraktometr neměl. Tento už mám nějaký ten rok a funguje... proto ani jiný nepotřebuju. Z principu nevím co by na nějakém jiném mělo být lepší nebo horší.
Plisen v postupne doplnovanem sudu, 21.9.2016
Neplašte a nic nevyhazujte. Cukru jste tam dal opravdu moc, špičková slivovice už to nebude, ale vyhazovat netřeba. Postupujte takto: 1. Změřte si obsah cukru ve šťávě 2. Pokud je vyšští než nějakých 21 - 22 brix, dolejte čistou vodu, pokud... celý příspěvek >
Rajčata, 18.9.2016
Dělám "pečená rajčata". Půlky rajčat naskládám na plech na pečící papír jedno vedle druhého rozkrojenou plochou nahoru. Na každou půlku dám trošku rozlisovaného česneku a snítku tymiánu (nebo bazalky) lehce posolím. Dám do trouby na 150 st.C... celý příspěvek >
Hnijící kvas?, 18.9.2016
Někdy "ve srandě" říkám, že nejlepší slivovice je ze švestek které se sbírají hráběma na dvorku... nahnilé, včetně kuřinců :-). No - není to tak daleko od reality - kuřince jsou vlastně "živná sůl" která se kupuje a dodává (někdy). Opravdu - na... celý příspěvek >
Hnijící kvas?, 18.9.2016
Ano, přesně tak... Zapomeňtre na kvas, pokud je švestkový tak tím spíš. Vzpomeňte si někdy v listopadu, do té doby třeba choďte na hřiby. Jednoduše - nedělejte NIC! Nic nesledujte, nic nehlídejte... Koncem Listopadu se objednejte do pálenice a nechte... celý příspěvek >
Grilovaná kachna, 28.7.2016
Myslím že grilováním kachny nebo husy se přijde o to nejlepší - vypečený tuk (sádlo) kderý je jinak lahůdka i druhý den "postudenu". Na jeho zachytávání při grilování by bylo třeba něco vymyslet, ohniště bokem - ale to by zase asi neúměrně... celý příspěvek >
Voda zo strechy - bude závadná?, 21.7.2016
Já neobhajuju azbest, já tady vyjadřuju nesouhlas s náboženstvím že všechno co není "přírodní" je špatně a jedině příroda je to správné a žádná chemie.  Přírodní je i anthrax, hadí jed... a ano - i ten radon. Jde o to jak pro "chemii",... celý příspěvek >
Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016
A ještě poznámka pro zavilé (zavylé?) odpůrce čehokoliv chemického a co musí mít za každou cenu vše čistě přírodní. Azbest je čistě přírodní! Vyskytuje se v přírodě jako minerál (skupina minerálů - ne jenom jeden), těží se a dokonce se vyskytuje... celý příspěvek >
Voda zo strechy - bude závadná?, 18.7.2016
Chemický rozbor najde jenom (a vždycky) to co hledá. Takže ze seriozní laboratoře nedostanete výsledek že něčeho je nula. Pokud bude hledat například olovo, můžete dostat maximálně výsledek že je pod mezí postřehu použité metody. Pokud byste zvolili... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika