Příspěvky uživatele - 92.238

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zmladenie starej slivky, 27.1.2020
Naprosto souhlasím s tím, co píše Ing Fidla ohledně zmlazení. Odřezal bych jen to, co je suché. Odrůdu bych si podle habitu určit netroufnul, pokud je to správně, klobouk dolů.
Bokashi druhé kolo, 27.1.2020
To se asi zeptejte odborníků, třeba z Masarykovy univerzity: Na proces samovznícení uhlí a uhlí obsahujících hornin není jednotný názor, nejrozšířenější je teorie "samovolného okysličení". I přes rozsáhlé výzkumy není doposud přesný mechanismus... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
Kontinuita se zachová tím, že použijeme oschlý zahradní odpad, který se prakticky v létě z důvodu sucha (v zimě z důvodu chladu) ani nezačal rozkládat. Jako zkušený zahradník určitě víte, že to zajistit nelze. Mnoho kompostovatelného odpadu... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
ty nejtmavší huminové látky v půdě... obsahují až 62% uhlíku. To už je skoro biouhel. Skoro. Je to o něco větší obsah uhlíku než ve dřevě (49-50%) a o dost méně než třeba v ropě (87%). Koks a dřevěné uhlí - "bio"uhel mají přes 95% uhlíku. Tak... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
Základní charakteristika černozemě je třeba tu.
Honeycrisp, 16.1.2020
UIrčitě ano. Ale jen jednou, roku 1960 kdosi ve státě Minnesota
Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 16.1.2020
listí promíchat s dalším materiálem (hnůj, tráva, piliny, sláma, půda, biouhel) a pak na vysoké hromadě rychle zkompostovat. 1. Kde berete v době hrabání listí trávu? 2. Proč rychle?
Vodka, 13.1.2020
Myslím, že odstraněním řepného pachu aktivním uhlím nevytvoříte z řepovice vodku. To už je rozumnější vypálit přímo zkvašený roztok cukru. Ani to sice není vodka, ale úpravou pH a nepatrným doslazením lze získat něco, co se vodce docela podobá. Není... celý příspěvek >
Štěpování - a co potom?, 7.1.2020
V tom bude asi ten rozdíl mezi zimním roubováním a očkováním. Osobně jsem tedy nikdy v listopadu ani prosinci neštěpoval. Nicméně zjistil jsem, že nejlépe se uskladňují rouby peckovin jako naštěpované na podnoži. Získám-li nějaké nekvalitní, velmi... celý příspěvek >
Uzení masa, 6.1.2020
Nastříknuté maso lze teoreticky udit hned po nástřiku. Taky ho nechávám 2-3 dny po nástřiku ležet, aby se sjednotila prosolenost a barva masa (těžko zaručíte přesně rovnoměrnou distribuci soli v mase).     Maso naložené několik týdnů... celý příspěvek >
Nevydarené prvé pálenie, 6.1.2020
Olej jako náplň taky né. To je pak kolem smradu jako v rafinérii, navíc horký olej je velmi snadno zapalitelný. To lze snadno eliminovat použitím nehořlavého oleje bez zápachu. Olej umožní větší teplotní gradient, což významně urychlí zahřívání... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 22.12.2019
Nevím, že by nějaké jiné ovocné dřeviny kromě citrusů tvořily nucellární embrya (semena).  Pokud jsou v pecce 2 jádra, může jít o opylení dvěma pylovými zrny nebo o rozdělení embrya při prvním rýhování - analogie jednovaječných dvojčat. Ale v... celý příspěvek >
Sklep a ideální vlhkost?, 16.12.2019
Za plíseň pod víčkem nemůže vlhkost, nýbrž netěsnící víčko, nízká teplota či doba zavaření.  Vlhký sklep má výhody. Udrží se nižší teplota a ovoce nevadne. Sklep je dobré každoročně vysířit, stěny občas líčit vápnem, Poličky je třeba ošetřit... celý příspěvek >
Degustace Lysice 2019, 9.12.2019
Zajímavé je, že na místech: 4, 6, 9, 12, 17, 26 se umístila jablka, která by   měla chutnat v podstatě stejně. Což je docela velký rozptyl.
Degustace Lysice 2019, 9.12.2019
Řeklo by se: "Nic nového pod sluncem".  Jen ti cizáci z Japonska se nám sem jaksi derou. Chudera Rubinola, ta si to opravdu nezaslouží.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika