|
Příspěvky uživatele - 61.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hruškovice, 30.10.2018 Jenom ne takhle. | | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 Také překlad:
Účinky antimonu a jeho sloučenin na zdraví člověka a životního prostředí se velmi liší. Elementální kov antimonu neovlivňuje lidské zdraví a zdraví. Vdechnutí kysličníku antimonitého (a podobných špatně rozpustných částic prachu Sb... celý příspěvek > | |
| | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 Ten teraftalát není až tak neškodná látka,...
Takže do moštu se uvolňuje co? A když uř jsme u toho, která látka je naprosto neškodná? Asi vám nezbude nic jiného, než vyloučit ze svého života plasty a veškeré látky, které nejsou až tak úplně... celý příspěvek > | | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 Chemicky sa môže stať, že pri vyššej teplote (napr. 80°C) sa do muštu uvoľnia škodlivé látky. Vy ich v chuti cítiť nemusíte, no určité množstvo ich tam môže byť. Samozrejme sa z toho neotrovíte, no postupne sa môžu v tele hromadiť.
Dokáže někdo... celý příspěvek > | | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018 Petku je potřeba ponořit do kýble se studenou vodou - nejde to, petka plave, nejlépe je dělat to ve dvou - jeden tlačí petku do vody a druhý do ní nalévá hoký mošt naběrečkou přes trychtýř. Po naplnění až po zátku ihned zašroubovat víčko, vytáhnout... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 S podstatou vašeho příspěvku se ztotožňuji. Snad až na "aromatičnost drti", kterou zmiňujete. Myslím, že v průběhu kvašení odejde jablečné aroma snad někam "k andělům do nebe", ale rozhodně ne do tekuté části kvasu. Ale budiž.
Sympatický a... celý příspěvek > | | Nové odrody jabloni, 29.10.2018 Na názory druhých se vykašlete a pěstujte odrůdy které vám chutnají. | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 Poznámka k otázce kvalita nebo kvantita. S velmi dobrým přítelem jsme se názorově neshodli na způsobu přípravy jablečného kvasu natolik, že budeme pálit každý svoje, ačkoliv jsme v minulosti pálili slivovici společně. On preferuje kvas z... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018 Neviem prečo usudzujete že horná vrstva nastrúhaných jabĺk bola dlho na vzduchu?
Usuzuji tak proto, že jste z kvasu cítil myšinu již před odjezdem do pálenice. To znamená, že hnilobné/plísňové bakterie dostaly šanci v založeném kvasu přežívat... celý příspěvek > | | Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 Pri zakladaní kvasu som do nastrúhaných jabĺk pridal enzým na rozklad pektínu, živnú soľ a kvások pripravený z cca 10 g čerstvého droždia na 100 litrov kvasu.
Pokud jste rovnou nenastrouhal i několik nahnilých jablek, tak potom horní vrstva... celý příspěvek > | |
| | Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018 Kvalitu burčáku ze Šampionu mohu potvrdit. Malé množství jsem si letos také připravil a chutnal mi dokonce víc, než zakoupený burčák z jižní moravy. | | Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018 Ještě jednou. Rozšrotovat, vymoštovat, nechat zkvasit a vypálit, je možné kteroukoli odrůdu nebo směs odrůd. Ovšem suveréně nejlepší mošty, nejen pro zamýšlené kvašení, dávají Panenské české a Jadernička moravská, Obojí prodává p. Pešek z Bojkovic... celý příspěvek > | | Odrůda Admiral, 27.10.2018 Šlechtitel nových odrůd jabloní pan Buzrla fakticky naplňuje přísloví, že "ani celá armáda těch kteří mluví, nezmůže jednoho, který jedná." | | Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018 Díky za informace, pane Hlavatý. Ono asi záleží na tom, jak se kde změnila průměrná roční teplota od doby uvedení této odrůdy a také na tom, jak který autor opisoval údaje od kterého dřívějšího autora. Ať už je to „říjen až prosinec i déle“ nebo... celý příspěvek > | | Opál, 27.10.2018 Krásné žluté zbarvení jablek. V lednu a později, bude jejich chuť nepochybně skvělá. | |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|
|
|