Příspěvky uživatele - 61.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hruškovice, 30.10.2018 Obsahuje fotku
Jenom ne takhle.
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018
Také překlad: Účinky antimonu a jeho sloučenin na zdraví člověka a životního prostředí se velmi liší. Elementální kov antimonu neovlivňuje lidské zdraví a zdraví. Vdechnutí kysličníku antimonitého (a podobných špatně rozpustných částic prachu Sb... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018
Ten teraftalát není až tak neškodná látka,... Takže do moštu se uvolňuje co? A když uř jsme u toho, která látka je naprosto neškodná? Asi vám nezbude nic jiného, než vyloučit ze svého života plasty a veškeré látky, které nejsou až tak úplně... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018
Chemicky sa môže stať, že pri vyššej teplote (napr. 80°C) sa do muštu uvoľnia škodlivé látky. Vy ich v chuti cítiť nemusíte, no určité množstvo ich tam môže byť. Samozrejme sa z toho neotrovíte, no postupne sa môžu v tele hromadiť. Dokáže někdo... celý příspěvek >
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 30.10.2018
Petku je potřeba ponořit do kýble se studenou vodou - nejde to, petka plave, nejlépe je dělat to ve dvou - jeden tlačí petku do vody a druhý do ní nalévá hoký mošt naběrečkou přes trychtýř. Po naplnění až po zátku ihned zašroubovat víčko, vytáhnout... celý příspěvek >
Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018
S podstatou vašeho příspěvku se ztotožňuji. Snad až na "aromatičnost drti", kterou zmiňujete. Myslím, že v průběhu kvašení odejde jablečné aroma snad někam "k andělům do nebe", ale rozhodně ne do tekuté části kvasu. Ale budiž. Sympatický a... celý příspěvek >
Nové odrody jabloni, 29.10.2018
Na názory druhých se vykašlete a pěstujte odrůdy které vám chutnají.
Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018
Poznámka k otázce kvalita nebo kvantita. S velmi dobrým přítelem jsme se názorově neshodli na způsobu přípravy jablečného kvasu natolik, že budeme pálit každý svoje, ačkoliv jsme v minulosti pálili slivovici společně. On preferuje kvas z... celý příspěvek >
Teplota a rýchlosť kvasenia, 29.10.2018
Neviem prečo usudzujete že horná vrstva nastrúhaných jabĺk bola dlho na vzduchu? Usuzuji tak proto, že jste z kvasu cítil myšinu již před odjezdem do pálenice. To znamená, že hnilobné/plísňové bakterie dostaly šanci v založeném kvasu přežívat... celý příspěvek >
Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018 Obsahuje fotku
Pri zakladaní kvasu som do nastrúhaných jabĺk pridal enzým na rozklad pektínu, živnú soľ a kvások pripravený z cca 10 g čerstvého droždia na 100 litrov kvasu. Pokud jste rovnou nenastrouhal i několik nahnilých jablek, tak potom horní vrstva... celý příspěvek >
Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018
Kvalitu burčáku ze Šampionu mohu potvrdit. Malé množství jsem si letos také připravil a chutnal mi dokonce víc, než zakoupený burčák z jižní moravy.
Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018 Obsahuje fotku
Ještě jednou. Rozšrotovat, vymoštovat, nechat zkvasit a vypálit, je možné kteroukoli odrůdu nebo směs odrůd. Ovšem suveréně nejlepší mošty, nejen pro zamýšlené kvašení, dávají Panenské české a Jadernička moravská, Obojí prodává p. Pešek z Bojkovic... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 27.10.2018
Šlechtitel nových odrůd jabloní pan Buzrla fakticky naplňuje přísloví, že  "ani celá armáda těch kteří mluví, nezmůže jednoho, který jedná."
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018
Díky za informace, pane Hlavatý. Ono asi záleží na tom, jak se kde změnila průměrná roční teplota od doby uvedení této odrůdy a také na tom, jak který autor opisoval údaje od kterého dřívějšího autora. Ať už je to „říjen až prosinec i déle“ nebo... celý příspěvek >
Opál, 27.10.2018
Krásné žluté zbarvení jablek. V lednu a později, bude jejich chuť nepochybně skvělá.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika