Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tečkaté listy jabloně, 13.7.2016
Zkuste to listové hnojivo, příp. dodat dusík např. v ledkové formě. Sice je na dusík už relativně pozdě, ale zase tak vadit by to nemělo. V předjaří pak síran amonný.  
Úroda meruněk 2016, 12.7.2016
Hmm, tak to mě opět vrací k řešené otázce jestli je to Karola. Nebo se jí tu, po stránce chuťové, daří právě díky bídným sklizním.
Úroda meruněk 2016, 10.7.2016
Pane Jano, u mě Karola moc neplodí, nevím, jestli je to způsobeno nedostatečným opylením, mrazem nebo něčím jiným. Mráz letos úrodu dost zredukoval. Určitě jsou odolnější odrůdy. Odolnost proti monilii nedokážu posoudit, protože teď každý rok strom... celý příspěvek >
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016
Také jsem si myslel, že je to jílovitou půdou (jílem), ale u jiných odrůd se toto nedělo. Nakonec jsem začal s aplikací bóru a zatím je to dobré. Řešil jsem to tu v jiném vlákně a probíral to s pány Rodem a Susem - k ničemu konkrétnímu jsme... celý příspěvek >
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016 Obsahuje fotku
Letos prasklo u Radany jen pár plůdků někdy v polovině května, od té doby zatím nic, i když tu byly v poslední době docela vydatné deště.
Libeček usychá, 8.7.2016
Zkuste dát fofo. Možná jde o, u libečku rozšířenou, septoriózu.
Leskora, 27.6.2016
Pěkně se na to kouká, Petře! Já pořád ještě věřím, že ta místní "neLeskora" nakonec Leskorou bude. Třeba tu jsme letos vlivem počasí opožděnější. Teoreticky by ještě mohla mít čas. Každopádně z Leskory se stal velice kvalitní raný standard.
Lískáč se mi zbláznil, 27.6.2016
"Ja za tu urodu podezrivam slepice, ktere jsou pod liskou cele dny a nechavaji tam hromadu hnojiva." A nejen, že hnojí, ale asi si i pochutnávají na larvách nosatce lískového. To je ten, co se rád kouká do oříšků a hoduje tam.
Co se s broskvemi děje?, 26.6.2016
Pravděpodobně nedostatek bóru.
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 26.6.2016
Mám podezření, že jeden ze tří neznámých sousedovic stromů třešní je Granát. Ale teď ho chuťově přebíjí již skoro zralá Kordia a veliké chutné plody jedné zajímavé neznámé třešně z vedlejší zahrady.
Sylred, 26.6.2016
Na tu Vanilacot (tedy jestli je to ta samá jako VanillaCot (Select 98)) jsem zvědavý. Jdou na ní velice dobré reference.
Admirál, Sirius, Meteor, 22.6.2016
"Merkur zde bude pouze raně zimní odrůda s optimální chutí od půli listopadu do konce prosince" Tzatelovy požadavky, tzn. jestli chce spíše něco k delšímu skladování nebo jablka pro čas předvánoční, neznáme "Kdežto na obou doporučených... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2016, 22.6.2016
Provokatére
Lokální šarka, 19.6.2016
Něco podobného jsem zaznamenal letos u Chrudimské, která byla 17 let "čistá" - jedna větev napadená. Občas se někde vyskytne tzv. pseudošarka s podobnými příznaky. Jinak ze vzrostlejších slivoní jsou bez projevů šarky jen Elena, Těchobuzická a... celý příspěvek >
Žluto hnědé housenky na hrušni, 19.6.2016
Něco podobného mám letos na jabloních. Tam to ale asi bude předivka.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika