Příspěvky uživatele - 14.170

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
"Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky, 11.12.2018
Páčka aretace je příliš velká - bude se při práci zavírat. Horní břit je uchycen šroubem - bude se pravděpodobně samovolně povolovat. Dejte vědět po sezóně, jak jste pochodil. V.
Vetrani sklepa, kolisani teploty a vliv na jablka, 5.12.2018
V chladících boxech se doporučuje nemít větší rozdíl teplot než 0.5 °C Tam jde ale o to, že chladící zařízení vysušuje vzduch.  Stále platí, že čím nižší je teplota, tím pomalejší je metabolismus v plodech. Letošní podzimní teploty moc nepřejí... celý příspěvek >
Zapěstování koruny - Sweet early, 2.12.2018
Pro tvar s terminálem mi u třešně nepřipadá zákrsek jako šťastná volba. Založení korunky výš (v 1m) bude rozumnější. V.
"Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky, 1.12.2018
Zajímavé na vámi vybraném modelu je, že na každé fotce vypadá jinak. Jednou má břit uchycený čepem, jindy dotáhlý vrutem, i aretační páčka je různá.  Skoro to vypadá, že otočily v Photoshopu obrázky napodobenin Felca a na základě poptávky... celý příspěvek >
"Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky, 30.11.2018
Tak do toho bych nešel. Originál Felco stojí 1000 Kč. Prodává ho třeba Oslavan. Jedny napodobeniny nůžek Felco 8 mám od firmy Stocker. Stály také jen polovinu toho co originál. Dokonce se jejich díly dají zaměňovat s originálními. Jen je nelze... celý příspěvek >
Mletý dolomitický vápenec a hnůj společně?, 21.11.2018
S hnojem a jemu podobným materiálem s vysokým obsahem draslíku se musí u jabloní postupovat opatrně.  K, Ca a Mg jsou jonty, které by měly být v určitém poměru. Při předraslení si blokujete příjem vápníku z půdy. V.
Invaze blanatky lipové, 12.11.2018
Blanatka lipová saje na plodech lípy. Pokud nesbíráte semena, asi bych ji neřešil. Jestli vám přesto vadí, stačí v době mrazů rozmést (rozfoukat) přezimující kolonie. V.
Co je to za kvetinu?, 8.11.2018
A voní po pepři nebo po magi? V.
Obrývání, hnojení na podzim, 31.10.2018
Při posklizňové aplikaci hnojiv je vhodné doplnit i dusík. Už nevyprovokuje růst nových pletiv, ale zahustí buněčné šťávy. Takže paradoxně zvýší mrazuodolnost a dodá energii na jaře. V.
Obrývání, hnojení na podzim, 31.10.2018
zdravím, prosím o radu zdali je vhodné na podzim obrývat a přihnojit ovocné stromy?
Sírově žlutý plod, uvnitř ořech, co to je, 18.10.2018
Dávám přednost podnoži z ořešáku královského. Bojím se úhynu následkem CLV. Ořešáky (zvláště ty černé) mají v USA dost velký problém s houbou Geosmithia morbida. Také k nám jednou doputuje. V.
Hromada malých brouku na strome, 16.10.2018
Asi budu jediný komu to tu vadí, ale ploštice v žádném případě není brouk. Brouci patří mezi hmyz s přeměnou dokonalou, zatímco ploštice patří mezi hmyz s přeměnou nedokonalou... V.
Identifikace hmyzu, 10.10.2018
Jak píše Josef, máte doma šváby. V.
Podzimní řez, 7.10.2018
V říjnu mají ovocnáři obvykle jiné věci na práci. Myšlenka říjnového řezu za zelena se ale vrací u mechanizovaně řezaných ovocných stěn (fruiting wall). Říjnový řez za zelena by měl mít podobný brzdící účinek (slabší růstovou reakci) jako řez ve... celý příspěvek >
Podzimní řez, 5.10.2018 Obsahuje fotku
3
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika