|
Voda zo strechy - bude závadná?, 17.7.2016 Panebože... A hlavne si dejte pozor na DHMO (dihydrogen monooxid). Tipnul bych si že toho bude ve vodě z okapů skoro 100 procent! |
|
Jakou sekačku?, 17.5.2016 Opět pouze nakopíruju co už jsem před časem napsal ohledně vláken "výběr sekačky":
Když si dáte do vyhledávače výraz "sekačka na" tak vám vypadne 22 (!) stránek jenom názvů vláken kde kromě sekačky na "sportovní areál", "náročný terén", "louku na... celý příspěvek > |
|
|
|
Sklo Helios - co to je?, 11.5.2016 Nemá žádnou speciální povrchovou úpravu. |
|
"Černá" sousedova studna na mém pozemku, 28.2.2016 Já bych k tomu dodal, jenom to, že mít dobrého souseda je výhra. Naopak prohra je mít souseda se kterým budu válčit, soudit se apod. A to i v případě že bych všechny soudy "vyhrál". |
|
Test na metanol, 21.2.2016 To můžete stokrát napsat že procesem kvašení a destilace ovocného (ani jiného) kvasu nikdy nemůže a ani nevznikne jakýkoliv byť jen vzdáleně nebezpečný obsah metanolu. A přesto se někdo znovu tímto nesmyslem zabývá.
Je to marné, je to marné, je... celý příspěvek > |
|
Cukr jako hnojivo?, 31.1.2016 Víte co? Každý rok pálím "zahradní směs" kde je 80 procent bobulí aroine. Ta je potřeba důkladně nacukřit - vlastně jde o pálenku z cukru (rum) s příchutí aronie. Žádný zázrak, ale jde to. Takže - pokud máte aronii (černý jeřáb), vyhledejte na tomto... celý příspěvek > |
|
Kvalita domacej palenky, 16.1.2016 Jeežiši - to vyznělo špatně. Samozřejmě že těch 10 procent se týká destilace PRVNÍ. pro druhou platí to co říkáte, nicméně pokud je kvas kvalitní, dá se jet i dost níže než na 40 procent... a platí že čím níže se dá jet bez toho aby šla kyselina, tím... celý příspěvek > |
|
Kvalita domacej palenky, 15.1.2016 První destilace může být i docela rychlá, tam jde jenom o to zkoncentrovat vše co se uplatní v desilaci druhé. Nicméně pokud tam chcete zachovat vonné a chuťové komponenty, musíte jet až na nějakých 10 procent. Jinak je necháte v kotli. Přestupník... celý příspěvek > |
|
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.1.2016 No proč ne... to je spíše o trpělivosti než o něčem jiném. Ve vhodných teplotních podmínkách to určitě není na škodu. Já to mívám jenom týden zejména proto, že moje tisková mluvčí začíná protestovat že to v ledničce zavazí |
|
Kvalita domacej palenky, 10.1.2016 Učit se učit se učit se. Pokud jste už učený z nebe nespadl. Kařdá aparatura chce svoje, chová se jinak a na to hold musíte přijít. |
|
|
|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 24.12.2015 A ještě něco - nemám nic proti ultrazvuku. Nicméně jako nutný bych jej viděl v případě že dneska pálím a zítra mám slivovici doručit na svatbu. Pokud mám ale čas nechat pálenku půl roku stát tak je to zbytečné, nicméně neškodné. |
|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?, 24.12.2015 Ach jo... to jsou splácané hrušky s jabkama. Tak předně nešlo o etanolovou aféru, ale metanolovou, ale to je zřejmě překlep. Dále - strach o zdraví je na místě pouze v případě, že máte alkohol z nějakých pochybných zdrojů nebo tzv. "oddenaturovaný".... celý příspěvek > |
|
Zakalená slivovice, 7.12.2015 No však autor nijak neuvádí že by to mělo být něco jiného než vosky. Prostě jsou to látky které jsou v alkoholu rozpustné více než ve vodě. Taky to můžou být i nějaké tuky. Mám zkušenost, že zejména letní ovoce jich obsahuje více. Náchylné ke kalení... celý příspěvek > |
|
Výroba domácího vína - dotaz, 25.10.2015 A kde je ten dotaz? |
|
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 25.10.2015 To jsem zapoměl uvést - ředíme společně, voda je měkká z osvědčeného pramene v lese. Nekalí. Špunty na demižonech mám jak korkové, tak na některých i plastové šroubovací. Nesledoval jsem to jestli to má vliv na zežloutnutí, ale prozkoumám to. ... celý příspěvek > |
|