Příspěvky uživatele - 102.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Skvrny na ceresni, 25.8.2012
Skvrnitost listů třešně
Jablko podobné James Grieve, 24.8.2012
Při prvním molštování (většinou na přelomu července a srpna se spotřebnovávají padaná jablka, která jako nezralá ještě nehnijí, ale povětšině jsou červivá. Protože jablka jsou malá a tvrdá, nikomu se nechce červivá místa vykrajovat. Je-li takových... celý příspěvek >
Jablko podobné James Grieve, 23.8.2012
Úplně nesouhlasím s tím, co píše Stano. Zmoštovat lze naprosto jakákoli jablka v jakémkoli stupni zralosti. Je s podivem, že i když vylisujeme zcela nezralá a naprosto nepoživatelná jablka, je mošt z nich - i bez přislazení -  docela pitelný.... celý příspěvek >
Jablko podobné James Grieve, 23.8.2012
James Grieve je velmi plastická odrůda. Rodí pravidedlně a hojně a to i v horších podmínkách. Nemá-li dostatek živin, ploidnost neklesne, ale jablka jsou  menší a víc kyselé. Na trhu je kromě základní varianty - žlutozelené plody s lehce žíhaným... celý příspěvek >
Proč hnojit lilie kompostem, 23.8.2012
Na kompostu je výjimečného především to, že řeší problém rozložitelného odpadu a současně nabízí substrát s optimálním poměrem živin pro většinu plodin a příznivým vlivem na strukturu půdy.   Lilie hnojíme kompostem již pár desetiletí a... celý příspěvek >
Mrazenie celých kukuričných šúlkov, 22.8.2012
Mrazit se dá obojí syrovýá i povařená. Na chutri se zmrazení neprojeví, mají se ale povařit, protože pak jsou v mrazáku déle skladovatelné (kvůli inaktivaci enzymů)
Sklizet najednou nebo postupne, 22.8.2012
Postupná sklizeň je výhodná. Ponec hané plody lépe vyzrají, některé se i zvětší. Nemusíte každý plod brát do ruky a zkoušet, jestli pustí. Stačí protrhat ty na pohled větší a vybnarvenější.
Stará hrušeň - odrůda?, 22.8.2012
Merodova tak skutečně vypadá, ale v tuto dopbu ještě není zralá. Typická je pro ni přitrpklá chuť dužimy a hlavně slupky
Řez jabloní, 19.8.2012
V posledních letech se začíná propagovat pozdní srpnový řez jabloní k redukci nadbytečných plodů,  taky pro zvětšení  a lepší vybarvení těch ponechaných.  Podobně, jako se prostřihávají hrozny. Já jsem tento řez zatím nedělal, přijde... celý příspěvek >
Určení odrůdy staré slivoně 2, 18.8.2012
Je to na 90% Viktorie (Královna Viktorie).
Pomozte s určením názvu jabloně, 17.8.2012
Podle čeho soudíte na letní jabloň? Mohl to být klidně Jamers Grieve, Grávštýn nebo jiná z mnoha desítek odrůd. 
Co je to za slivon?, 17.8.2012
Že někdo pokazí kvas nebo destilaci, za to myrobalán nemůže. Slivovice z něj není tak švestkově aromatická jako z modrých plodů, ale při správném postupu lze získat jemný a chutný destilát. Ostatně takový lze získat, při adekvátní péči, prakticky z... celý příspěvek >
Háčky do udírny, 15.8.2012
Napřed jsem si je vyráběl z mosazného drátu 4 mm, pak jsem koupil hotové nerezové.
Lis na ovoce, 15.8.2012
Dají se koupit přímo lisovací plachetky, nahradit se dají třeba sítí, kterou se na stavbě chrání lešení. Silonové sítě do oken, záclony a jiné náhražky se potrhají při prvním lisování.
Starý holubí trus, 15.8.2012
Vůbec ne. Možná něco dusíku vyprchalo, ale i tak to bude kvalitní hnojivo
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika