|
Pěstování lilku (baklažán), 12.7.2016 Když jsou zralé tak jsou skoro nejedlé, semena jsou tvrdá - musí se sklízet dokud jsou nezralé. V momentě kdy zastaví růst dají se sklízet. Jak začnou dozrávat a vybarví se a pokožka přestane být lesklá - je nejvyšší čas. Chce to trochu cviku.... celý příspěvek > | | Co mi žere lusky bobu a hrachu?, 9.7.2016 Já bych vsadil na křečka. Přesně tak mi sklidil hrách a bob, pak poničil kukuřice a pustil se i do červené řepy. Kdyby nebyl chráněný tak bych na něj nalíčil past na potkany za 24,90 že železářství s kouskem klasu kukuřice, a pak ho někde zakopal. Je... celý příspěvek > | |
| | Jakon, 8.4.2016 Jde to, podle mě je lepší uříznout ten výhon ale nechat na kaudexu dolní část alespoň s jedním párem listů - vyžene to pak 2 výhony z nichž se dají vypěstovat nové rostliny. Já to zakořeňoval ve vodě. Chvíli to trvalo, ale nakonec pustily kořeny... celý příspěvek > | | Jakon, 7.4.2016 A takhle vypadají jakony po téměř 2 měsících | | Dýně Muškátová, 14.3.2016 Nafotil jsem nějaké muškátové dýně, které pěstuji. Vždycky mi v zahraničí chutnala jídla z dýní a zkoušel jsem to i u nás, ale nebylo to ono. Až po nějaké době jsem zjistil, že to je druhem. V zahraničí se pěstovala tykev muškátová (tehdy v ČSSR... celý příspěvek > | | Dýně Muškátová, 14.3.2016 Já ty stopky hned po sklizni ořežu na co nejkratší a pak je potřu kyselinou benzoovou - co se používala do marmelád aby neplesnivěly.A musí se nechat zaschnout. Jinak většinu dyní skladuji na zemi v pracovně - momentálně je tu 20C, prakticky asi 1m... celý příspěvek > | | Dýně Muškátová, 14.3.2016 mám různé typy muškátových, jsou to takové, které jdou u nás, pokud by jste chtěla zkusit i něco jiného než z obchodu - napište mi na SZ | | Dýně Muškátová, 14.3.2016 Ja s nimi nečekám až po zmrzlých, dávám je ven dřív, ale přikrývám je netkanou textilií. A přikryl jsem je i na podzim a dozrály i ty u kterých jsem ani nedoufal. | | Dýně Muškátová, 13.3.2016 Já dávám v dubnu do kelímků v pařeništi, pak vyražené nejsou. | | Dýně Muškátová, 8.3.2016 Muškátových dýní je mnoho druhů, jsou teplomilné a předpestovaní je výhodou. Pěstuji jich několik odrůd a chutnají mi velice. U nás je většinou k sehnání Provence a Butternut. Butternut dozraje bez problémů, u Provence to chce trochu štěstí. Vysejte... celý příspěvek > | |
| | Hokaido - dlouhodobbé skladování, 21.2.2016 Skladujeme je v pracovně vedle stolu s PC na zemi, teplota asi 20C, Hokkaidó, Blue Banana, Oregon Homestead Meat a asi 4 druhy muškátových, nejdéle vydržely muškátové až do srpna. Ale Hokkaidó nebyly o nic horší, jen jsme je dříve snědli. | | Jakon, 13.2.2016 U jakonu je možnost sázet hlízky přímo do květináčků, ale někdy vyklíčí z jedné hlízy více rostlin, pak je možno vzniklý trs rozdělit na několik rostlin. Já používám trochu pracnější metodu - zasadím všechny hlízky do truhlíku a až vyklíčí a vytvoří... celý příspěvek > | | Lilek borůvkovitý S. scabrum Chichiquelite, 4.2.2016 Nemáte někde zatoulanou kuličku? Třeba i usušenou? mělo by to být jako rajče co se klíčivosti týká. Já to zkusím, semena ještě mám a třeba budou klíčit. | | Jakon, 31.1.2016 Našel jsem ve sklepě malý nezkonzumovaný trs jakonu. Jelikož se mi přihodilo, že za mnou přišli lidé, kteří loni dostali sazenice jakonu a letos by chtěli zase, ptal jsem se co udělali s rozmnožovacími hlízami a oni řekli, že celý jakon snědli.... celý příspěvek > | | Brambory ze semen - kvetoucí, netrpící pylovou sterilitou, 20.1.2016 Tady se ta semena dají koupit také - je to mezi Solanacea.
Tady je článek, jak se to dá dělat pokud máte na poli nějaké brambory s plody.
| |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 |
|