Příspěvky uživatele - Kamil Hasman

Jabloň Mivibe - zkušenosti, 12.1.2019 Obsahuje fotku
Dáriu jsem zrušil koncem devadesátých let pro nepříjemnou nakyslost. Po dlouhé době jsem jí ochutnal v loňském roce z kontejnerovaných stromků. Byla lepší než kdysi. Dozrávání v poslední dekádě srpna nesedí na Dáriu ani Mivibe, které je alespoň u mě... celý příspěvek >
Odhad odrůd ze starého sadu, 30.10.2018
U Jonathanu je to nepravděpodobné, u Bláhova oranžového vyloučené, neboť stromkům z prvních prodejů táhne na padesát (rouby bylo možno sehnat o pár let dříve).
Určení odrůdy ze starého sadu v Č.Středohoří, 7.10.2018
Podle fotky těžko soudit, ale nejvíc mi připomíná Punčové, které je v některých částech Středohoří ještě hojně rozšířeno.
Bláhova reneta vs. Bláhova oranžová reneta, 2.10.2018
Jablka jsou vypěstována téměř bez chemie. Triploidní odrůdy se kvůli špatné klíčivosti pylu nepoužívají jako otcovské.
Bláhova reneta vs. Bláhova oranžová reneta, 2.10.2018
S názvy odrůd si nedělal žádnou hlavu a občas i některé přejmenoval (např. Josef Vaněk, Mirkovo, Vaňkovo největší, Bláhovo libovické). Absolutně nepočítal s tím, že jeho odrůdy budou někoho ve 21. století zajímat.
Bláhova reneta vs. Bláhova oranžová reneta, 2.10.2018 Obsahuje fotku
Rozdíl ve velikosti plodů je letos ještě víc propastný. Bláhovo oranžové má malá hezky vybarvená jablíčka, Bláhova reneta na letošní sucho nebrala zřetel. Jediným společným znakem je stejná doba sklizňové zralosti.
Otcovo, 29.9.2018
Lotos je v mých podmínkách odrůdou podzimní s dvouměsíční skladovatelností. Chuť, velikost i vzhled plodů jsou na výši - podzimnička par excellence. První popis Lotosu (se staničním číslem a navrhovaným jménem) jsem si přečetl v Knihovničce Květů asi... celý příspěvek >
Táborita, 25.9.2018
Občas se na některém plodu Tábority bradavička vyskytne. S velkou pravděpodobností jste tedy měla Táboritu pana Bláhy, nikoliv regionální jihočeskou odrůdu.
Táborita, 24.9.2018
Ještě se Vás s dovolením optám na další znaky. Byla slupka při jídle dost znatelná, dužnina bílá a místy prozelenalá, větve nasazeny v tupém úhlu a plodnost bohatá, ale jablka nasazena většinou po 1 - 2 plodech v chocholíku?
Hádanka, 23.9.2018
Takový čtvrtkmen v plné plodnosti přinese v pohodě metrák plodů. Plnou ozetku počítám cca 14 - 15kg jablek. Vychází mi to na 7 bedniček.
Merkur, 20.9.2018 Obsahuje fotku
S druhou úrodou Merkuru jsem byl spokojený. Červeň na plodech byla tmavší než na fotkách pane Mikeše. Velmi dobrá chuť s převahou cukrů splnila má očekávání.
Růžena Bláhová, 20.9.2018
Vybarvení Vašeho plodu je typičtější, já fotil celodenně osluněné plody na přeroubované Anetě. R.B. dosti varíruje v tvaru plodů v závislosti na jejich velikosti. Malé plody zůstávají ploše kulovité, střední jsou stejně široké i vysoké, větší jsou... celý příspěvek >
Otcovo, 20.9.2018
Není problém, rouby v zimě zašlu.
Táborita, 20.9.2018
Táboritu nemohu považovat za nejchutnější odrůdu ani náhodou. Zrovna ho krájím a porovnávám s Merkurem a Lotosem. Z té trojice je chuťově nejslabší.
Otcovo, 20.9.2018
S velkou pravděpodobností bude Otcovo chutnat i holkám na Moravě :-).
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika