Příspěvky uživatele - Mart

Rozkvétání meruněk 2021, 11.5.2021
U mne na Hlučínsku na severní Moravě letos meruňky pomrzly skoro totálně, kde že jsou ty časy jak bylo ze dvou stromů 250 l kvasu a to se ještě dost kg rozdalo a zpracovalo.Zmrzly květy Bergerouge, Tsunami,Velhardy, Leskory, Orangeredu,... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021
Tu Veselku jsem měl před lety jak se začínalo o ní mluvit. Nejdříve mi kolega nadšený zahrádkář ze Slovenska dovezl na jižní Moravu rouby a poslal přes známé, ty se však cestou ztratily..., ti jeho známí totiž věděli co je to za odrůdu, alepoň z... celý příspěvek >
Red Prince / Red Jonaprince, 18.10.2020
Může to být Jogagored Supra, ty jablka jsou výstavní, nemusí být vše celočervené.
Red Prince / Red Jonaprince, 18.10.2020 Obsahuje fotku
Mám stromek Red Jonaprince z produkce Fytozu, měl by to být klon Red Jonaprince Wilton"s, viz foto
Odrůda Katinka, 5.10.2020
A podnože máte stejné?Katinku mám snad přes 15 let, nezdá se mi že by rostla o hodně méně. Ale příznaky šárky na listech jsou velké a škaredé, z toho důvodu uvažuji že ji nahradím jinou odrůdou. Plody prozatím bez příznaků.
Rubin spur, 4.10.2020 Obsahuje fotku
Do takové polohy si pořiďte Rubín Dark, vybarvuje dříve celočerveně a má výbornou chuť, je ranější, nebo i Bohémii Red, ta je taky skvělá. Ten Spur je spíše pro okrasu, moc plodů vám nedá, plody chutné jsou jako Rubín.
Rubin spur, 3.10.2020 Obsahuje fotku
Rubin Spur roste málo a kompaktně, prozatím se mi zdá že by bylo možno ho dát do řady se sloupovými odrůdami, které by ho i přerostly. Mám ho na podnoži M9, na silnější podnoži by možná v růstu přidal. Záleží kde ho chcete vysadit.
Veharda, Veselka, Barbora, 31.3.2020
Zajímalo by mne, jak v reálu vypadá ta převislá koruna u Vesny, buď foto nebo popis.Máte ji někdo? Martin
Merunka karola, orangered, 30.3.2020
Na šárku mi trpěly Leala, Exnarova,Darina a pravděpodobně Veselka.Všechny jsem musel odstranit, také tuším ještě jednu kanadskou odrůdu.
Merunka karola, orangered, 30.3.2020
Zkusím se tedy ozvat na podzim, tam by se mělo vědět jak to narostlo. Tak ať to roste.Předběžné díky. Martin
Merunka karola, orangered, 30.3.2020
Ta " Buda"  vypadá zajímavě, zajímalo by mne jak je to z odolností na šárku. A má možnost běžný zahrádkář někde získat očko či roubík?
Merunka karola, orangered, 29.3.2020
Tak to jsem o Barboře nevěděl že praskají plody, tak asi vyzkouším Vesnu. Veselku jsem měl, tehdy jsem ji složitě sehnal od kolegy na Slovensku, ale podle mne je citlivá na virové choroby, plody ještě zelené vždy popadaly, špatně rostla. Pak ji měl u... celý příspěvek >
Merunka karola, orangered, 28.3.2020
Odolné jsou vcelku slovenské odrůdy, Doc.Hričovský jmenuje jako dlouhokvetoucí tuším Vesnu, Barboru, Vegamu a Velhardu.Velhardu mám a rodí mimo extrémy.Měl jsem také další slovenskou odrůdu-snad Vegamu nebo Barboru a to byla meruňka všech... celý příspěvek >
Merunka karola, orangered, 26.3.2020
U mne je Orangered také v pořadí na vykopání, habitus koruny pěkný, úrody minimální až žádné.Co se týče Karoly, tam se traduje a píše to i doc.Krška že je velmi náchylná na šárku.U kolegy se to potvrdilo, už je odstraněná.
A je po meruňkách, 25.3.2020
U mne je úplně rozkvetlá odrůda Tsunami, částěčně Orangered, Betinka a Adriana. Méně Velharda, Bergerouge,Leskora a nejméně Kioto.Tam by něco mohlo zůstat.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika