Příspěvky uživatele - 28.101

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Falešný Dapple Dandy, 8.9.2019
Tak to je smůla, budu na tom asi stejně. Já ho tam koupila na podzim 2017 jako dárek pro kamarádku. Pár plodů prý měl, ale shnily, takže zatím nechutnala.
Hubení hrabošů v sadě, 16.6.2019
Letos je to na Hané hotová hraboší katastrofa. Dají se chytat i do pastiček na myši? Co nastražit? Brambora je neláká.
Červinost třešní, 12.6.2019
Tak mi dnes vypršela ochranná lhůta Spintoru a bohužel v skoro každé třešni je červík   Nějak nebyl čas a netrefila jsem správný termín.
Co opyluje kiwi?, 12.6.2019
Tak zrovna ty dvě odrůdy jsem si na podzim 2015 zasadila. Jedna letos měla pár květů, ale jak jsem se dnes dívala, tak všechno opadalo. Třeba se už příští rok dočkám.
Choroba švestky, 6.6.2019
Já mám letos takto poprvé zdeformované meruňky. A také se asi přikláníme k tomu padlí.
Nerezana slivka, 29.5.2019
Jednou jsem zasadila špičák třešně, který mi přišel poštou a měl odřenou kůru. Po narašení se ukázalo, že poškození je dost rozsáhlé, takže jsem ho snížila zastřižením do zdravého dřeva. A už to nemělo sílu obrazit znovu . Takže když to tak... celý příspěvek >
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 10.5.2019
Jak načasovat postřik proti první generaci obaleče východního, který mi v loňském roce na mladých broskvoních až moc zredukoval přírůstky na letorostech kosterních větví? Feromonový lapač bohužel nemám. Amet uvádí pro naši oblast: počátek letu motýlů... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2019, 28.4.2019
Otevřený prostor je na východ. Ona ta meruňka (Bergeron) měla až moc dobré podmínky. Ze tří stran krytý dvůr, celodenní oslunění, rostla na stavební navážce a byla dostatečně kropená vodou z přilehlého bazénu. Jenže tím pádem rostla až moc, kdoví jak... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2019, 28.4.2019
Jestli se Marku ptáte mě, tak zas tak moc odrůd nemám - Leskoru, Lealu, Veecot, Spring blush, Auroru, VP, Karolu, Bergeron. A zbytek je místní odrůda - asi to prý může být Velká raná.
Moniliový úžeh peckovin 2019, 28.4.2019 Obsahuje fotku
Včera jsem prošla zahradu a naštěstí jsem našla zasažených zatím jen pár malých větviček (na cca 20 stromech). Neošetřované stromy v okolí jsou na tom hůř. Ale jednu totálku mám, viz. foto. U toho stromu to byla jen otázka času, jak dlouho vydrží.... celý příspěvek >
Poškozené rašící listy, 27.4.2019
Zaostřila jsem oči a také nějaké malé žluté potvůrky objevila. Jen na třešních a višních. Ale paradoxně jich bylo více na stromech s méně děravým listím.
Broskvoně - každoroční ztráty, 27.4.2019
A dnes mě naštvala makadlovka broskvoňová, sotva ty letorosty rostou, už to něco žere. Na mandloních bylo krásně vidět, jak už housenka přelezla z jednoho výhonku do druhého 
Broskvoně - každoroční ztráty, 27.4.2019
Já ošetřovala broskvoně v listopadu kuprikolem, 3.3. kuprikolem, 20.3. dithane a předvčerejškem delan + horizon. Mně se zdá, že to sucho asi suché skvrnitosti svědčí.
Broskvoně - každoroční ztráty, 25.4.2019 Obsahuje fotku
A máte už nějaké příznaky na listech pánové? U mě už se i přes pár postřiků něco najde, ale zatím to není žádná katastrofa.
Poškozené rašící listy, 25.4.2019 Obsahuje fotku
Moje chemicky neošetřená třešeň. Višeň, kterou se snažím trošku stříkat proti skvrnitosti listů třešně a višně, je na tom o něco lépe.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika