Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
V akom pomere riedit kvas, 3.9.2020
Kvasy z běžných druhů ovoce (třešně, višně, hrušky, meruňky) rozhodně nedoporučuji nařeďovat. Toto připadá do úvahy jedině u některých typů jablek, s velkým citem se nařeďuje kvas z oskeruší. Nezbytné je to jedině u kdoulí. PŠ
Trubka ke chladiči, 21.8.2020
Samozřejmě, že to tak je. Už jsem někde psal, že nejdéle za 3 minuty je přestupník tak teplý, že na něm nikdo neudrží ruku, takže tam k žádné kondenzaci nemůže docházet. A parám je jedno jestli cestují do chladiče nahoru či dolů. PŠ
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 12.7.2020
Je to trochu jinak. Po dokončeném kvašení ustane vývoj oxidu uhličitého, takže čajová svíčka u hladiny stále hoří. Je to spolehlivá zkouška na ukončení kvašení, ovšem v extrémních případech selhává. Pokud máte nádobu plnou z 90%, CO2 se nemusí udržet... celý příspěvek >
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 9.7.2020
Usuzuji, že máte v každém hoboku asi 35 kg kvasu, což je snadno manipulovatelné. Rozhodně bych Vám doporučil udržovat kvas při 16 - 18 °C a do každého hoboku nalijte asi 100 ml 20 % kys.sírové, aby se snížilo pH. Asi je budete muset občas přesouvat... celý příspěvek >
Palenka z vína, 7.2.2020
Můžete také použít kys. fosforečnou. Kyselé prostředí při 2D je důležité, protože vápenaté ionty se strhávají do destilátu a je třeba je převést na nerozpustnou versi, třeba síran vápenatý. Dosažení pH 6 je dostatečná kyselost, ale bez pH papírků a... celý příspěvek >
Zakalená část pálenky, 31.1.2020
Jasně, že ochudí vůni i chuť, nicméně omezí i vady destilátu. Ale hlavně způsobí zjemnění destilátu v chuti a to se cení. PŠ
Palenka z vína, 31.1.2020
Věřím Vám, že nejste chemik, fakt jo. PŠ
Palenka z vína, 22.1.2020
Poradím Vám, jak odstranit SO2 z vína. Není to složité, ale dalo mi to hodně přemýšlení. Bikarbonát NaHCO3 není vhodný. Jednak způsobuje značné pěnění a to i takové, že Vám může pěna utéci z kotle. Vzniká siřičitan sodný, který je rozpustný a tudíž... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 22.1.2020
Nedovnímám se, že největším problémem jsou oxidační produkty lihu, tedy acetaldehyd CH3CHO a následně kyselina octová CH3COOH. To, co škrábe v krku je přecukřený kvas, tedy alkohol, který po rozpadu na monosacharidy, díky adenosintrichosfátu (ADT)... celý příspěvek >
Vydrží lutr do další sezony?, 29.12.2019
Hruškový, ale i jiný lutr do další sezony vydrží bez újmy, ale měl by být uzavřen ve vhodné nádobě, aby kontakt se vzduchem byl max. omezen. PŠ
Zakalená část pálenky, 31.10.2019
V zásadě máte pravdu, že by se koncentrované destiláty měly obecně ředit měkkou vodou, o tom je tady diskuse i na jiných vláknech. V opačném případě hrozí vysrážení příslušných karbonátů, ovšem ty snadno sedimentují a dají se odstranit filtrací. To... celý příspěvek >
Zakalená část pálenky, 30.10.2019
Sklo je kvalitní, tam problém není. Doporučuji přendat pálenku do prostředí, kde je pokojová teplota, možná, že zákal zmizí. PŠ
Mereni obsahu alkoholu v likeru, 30.10.2019
Rovněž refraktometr není možné použít, protože přítomný, rozpuštěný cukr, nalezenou hodnotu značně ovlivní směrem nahoru. Pro tyto a podobné případy roztoků alkoholu s příměsemi je vhodná pouze plynová chromatografie, což je metoda velmi rozšířená a... celý příspěvek >
Míchat lutr při 2D?, 28.10.2019
Rozhodně dosáhnete lepších výsledků i výtěžku. PŠ
Zakalená slivovice, 22.10.2019
Zakalování jakéhokoliv destilátu je vždy znakem toho, že se stala někde chyba, třeba použití tvrdé vody. Děje se Vám to ve všech případech nařeďování koncentrátu nebo jste se s tím setkal prvně.slosar-petr@seznam.cz
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika