|
destilační přístroj, 3.9.2007 No, 24 hodin odvětrání mi připadá sakra málo. Měsíc se mi zdá minimum - samozřejmě závisí na šířce hrdla a velikosti hladiny v nádobě. Sám skladuji pálenku v otevřeném demižonu v chladnu i několik let. Popsaný případ je důkazem, že není... celý příspěvek > |
|
destilační přístroj, 3.9.2007 Dobrý den, čerstvě vypálenou lihovinu byste měl nechat odvětrat, 24 hod. t.j. v konvi nebo kde ji máte, přikrýt hrdlo gázovinou aby tam nenalétaly mušky. Jinak je možné,že jste kvas nechal moc dlouho. Kupte si cukroměr a během kvašení měřte hodnoty... celý příspěvek > |
|
|
|
destilační přístroj, 3.9.2007 Necháte-li žádně odvětrat pálenku v otevřeném demižonu - raději přirozeně, s ultrazvujem nemám zkušenosti - velká část acetonového pachu vymizí. Zkusit se dá taky aktivní uhlí. Nemáte-li je, je lepší živočišné než drcené dřevěné. |
|
Jak granulovaný kravský hnůj, 3.9.2007 Hnojem obecně se hnojí jednou za 3 roky na podzim. S granulovaným to nejspíš nebude jiné, nevím ale, jak dalece jsou v granulích organické látky mineralizovány. Osobně považuji jako rozumnou alternativu přidávat granulovaný hnůj do... celý příspěvek > |
|
Zazimování jezírka, 3.9.2007 Prosím o radu jak nejlépe zazimovat jezírko. V jezírku mám ryby a je hluboké 110 cm. Slyšela jsem, že nejsou vhodné zazimovče, které ohřívají hladinu a na internetu jsem našla Polystyrénový plovák proti zamrznutí hladiny PondoPolar i jiné. Má... celý příspěvek > |
|
solení vody v bazenu, 3.9.2007 No, nevím, jestli ten kurz kuny a koruny je správný. |
|
Jak na vosy, 3.9.2007 Alespoň ale víte, jak na ně, potvory. |
|
Černy jeřab (Aronie), 3.9.2007 Vlákno "destilační přístroj" je nekonečné a trochu nepřehledné. Jakmile na příspěvek někdo odpoví, už s ani pisatel jej neupraví (alepoň já to neumím). |
|
Pařezy..., 3.9.2007 Dobrý den, zkuste tam někde u Vás správu silnic, mají tzv. pařezomet. Mě to stálo láhev slivovice, ale pařezy jsou pa. Je to připojené za traktor, a vypadá to jako zubaté kolo, ty zuby jsou vidiové a pracuje to tak, že traktorem couvne k pařezu a tím... celý příspěvek > |
|
Jarní řez broskvoní, 3.9.2007 Doporučuji řezat nejjednodušším způsobem - tzv dlouhým (americkým) řezem. Popis je v každé příručce i s obrázky. Bez nich to není tak názorné. |
|
|
|
Jak na vosy, 3.9.2007 Žádná vosa (kromě matky) zimu nepřežije, vosy nejsou včely, nemají dlouhověké dělnice. V hnízdě matka nejspíš zimovat nebude. Vrátit se do něj však může - nebo nějaká jiná. |
|
Jak na vosy, 3.9.2007 Vydržte a likvidujte. Zjistíte to tak, že vosy létat přestanou a po dalším střiku skrze dírku (zní to trochu divně), neuslyšíte žádný zvuk. Pokud tam vosy zbyly, vyhážou mrtvé z hnízda (taky důkaz že tam ještě jsou). |
|
Pařezy..., 3.9.2007 Také jsme měli velký pařez tak jsem do něj (s pomocí manžela) vydlabali díru jakoby květináč do kterého jsem asi 2 nebo 3 roky sázela kytičky Pak se pařez uplně rozpadl sám. Po stranách jsem měla vyvrtané díry aby mě kytičky neuhnili. |
|
I toto je Mountfield, 3.9.2007 Neodešel jsem z diskuse, pouze nehodlám odpovídat provokatérům fi. Mountfield. |
|
Pařezy..., 2.9.2007 Tu sekyru? |
|