|
Hrušeň mi letos už podruhé kvete, 13.6.2017 Dobrý den, chci se zeptat zkušenějších. Hrušeň mi na jaře krásně odkvetla, má už drobné plody a teď mi začala kvést znovu. Květy jsou na koncích nově narostlých větviček, dosud nevyzrálých, zelených a měkkých. Květy tvoří jakoby "klasy". Co se to... celý příspěvek > |
|
"Zababčený" strom, 24.12.2016 Je to tak jak píše pan Vysloužil. Dělám to tak už asi 15 let a mám pocit že nových přírůstků je čím dál víc. Když opadne listí vypadá to všechno jako "hustý velký keř na kmeni". V podstatě to střihám zpět do původní výšky, odstraňuji vše co roste... celý příspěvek > |
|
|
|
"Zababčený" strom, 24.12.2016 Děkuji za vysvětlení. Není to tedy případ mých pár jabloní. Jsou vysázeny někdy kolem roku 1962 - 63. Sice staré, ale plodí a přirůstají jak vrby :-). Právě ten každoroční obrost v délkách 0,5 - 1 m co každou zimu likviduji mne inspiroval k tomu... celý příspěvek > |
|
"Zababčený" strom, 23.12.2016 Dobrý den, zdravím všechny zkušené pěstitele a přicházím s dotazem který se asi bude zdát hloupý... ale když se nezeptám, zůstanu hloupý já :-)
Takže. Co to vlastně je když se řekne že strom (jabloň) je zababčený? Jak to vypadá, čemu to škodí a... celý příspěvek > |
|
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016 Jestli to byla reakce na můj příspěvek pak mám pár dotazů:
1. Někde tady jsem propagoval něco nechutného?
2. Někde jsem tady propagoval něco kalného? Kromě zmínky o "likérech" kde je zákal při zředění považován za hlavní atribut. Pouze... celý příspěvek > |
|
Plesnivé švestky v kvasu, 10.10.2016 nedělejte nic - ignorujte, ono to dopadne |
|
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016 V reakci na váš dotaz - ano tento je vhodný. Pokud najdete lepší-dražší-přesnější... proč ne. |
|
Refraktometer - poradte vhodny, 22.9.2016 Tak já sice nemám srovnání protože nikdy jsemjiný refraktometr neměl. Tento už mám nějaký ten rok a funguje... proto ani jiný nepotřebuju. Z principu nevím co by na nějakém jiném mělo být lepší nebo horší. |
|
Rajčata, 18.9.2016 Dělám "pečená rajčata". Půlky rajčat naskládám na plech na pečící papír jedno vedle druhého rozkrojenou plochou nahoru. Na každou půlku dám trošku rozlisovaného česneku a snítku tymiánu (nebo bazalky) lehce posolím. Dám do trouby na 150 st.C... celý příspěvek > |
|
Hnijící kvas?, 18.9.2016 Někdy "ve srandě" říkám, že nejlepší slivovice je ze švestek které se sbírají hráběma na dvorku... nahnilé, včetně kuřinců :-). No - není to tak daleko od reality - kuřince jsou vlastně "živná sůl" která se kupuje a dodává (někdy).
Opravdu - na... celý příspěvek > |
|
|
|
Hnijící kvas?, 18.9.2016 Ano, přesně tak... Zapomeňtre na kvas, pokud je švestkový tak tím spíš. Vzpomeňte si někdy v listopadu, do té doby třeba choďte na hřiby. Jednoduše - nedělejte NIC! Nic nesledujte, nic nehlídejte... Koncem Listopadu se objednejte do pálenice a nechte... celý příspěvek > |
|
Grilovaná kachna, 28.7.2016 Myslím že grilováním kachny nebo husy se přijde o to nejlepší - vypečený tuk (sádlo) kderý je jinak lahůdka i druhý den "postudenu". Na jeho zachytávání při grilování by bylo třeba něco vymyslet, ohniště bokem - ale to by zase asi neúměrně... celý příspěvek > |
|
Voda zo strechy - bude závadná?, 21.7.2016 Já neobhajuju azbest, já tady vyjadřuju nesouhlas s náboženstvím že všechno co není "přírodní" je špatně a jedině příroda je to správné a žádná chemie.
Přírodní je i anthrax, hadí jed... a ano - i ten radon.
Jde o to jak pro "chemii",... celý příspěvek > |
|
Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016 A ještě poznámka pro zavilé (zavylé?) odpůrce čehokoliv chemického a co musí mít za každou cenu vše čistě přírodní. Azbest je čistě přírodní! Vyskytuje se v přírodě jako minerál (skupina minerálů - ne jenom jeden), těží se a dokonce se vyskytuje... celý příspěvek > |
|
Voda zo strechy - bude závadná?, 18.7.2016 Chemický rozbor najde jenom (a vždycky) to co hledá. Takže ze seriozní laboratoře nedostanete výsledek že něčeho je nula. Pokud bude hledat například olovo, můžete dostat maximálně výsledek že je pod mezí postřehu použité metody. Pokud byste zvolili... celý příspěvek > |
|