Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 2.8.2009
Nezkoušel jsem to. Vzhledem k tomu, že se meruňka při roubování ujímá na slivoň, předpokládám, že dřeva budou kvalitou podobná. Švestka je pro uzení a grilování velmi oblíbená.
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009
Očkuje se nyní. Kmínek by měl mít sílu tužky. Zkuste si napřed očkování nanečisto na podobných, stejně silných výhonech.
Špendlíky, 2.8.2009
I já.
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009
V době internetu není nutné někoho dlouho hledat. Očkování je poměrně snadné a stránek s návodem je mnoho.
Moje malá meruňka, jak na ní? Jak ji zastřihnout?, 2.8.2009
Já bych rostlinku v tuto dobu nezastřihoval. odstranil bych listy na kmínku a naočkoval na něj jedno nebo dvě očka kousek nad sebou a naproti sobě z nějakého stromu dobré a vyzkoušené broskve.  Zastřihnutí bych nechal na jaro, zato... celý příspěvek >
Pomologická hádanka, 2.8.2009
Že by Černošická? Soudě podle malé pecky...
Jak ostříhat rybíz a angrešt?, 2.8.2009
Keře rybízů prořežte tak, že odstraníte všechny mladé výhony vyrostlé odspodu, krom dvou nejsilnějších. Místo nich odřízněte - taky u země - dvě nejstarší větve. Konce není třeba zastřihovat.   Stromky angreštů prořežte tak, že svěšené větve... celý příspěvek >
Topfirst, 1.8.2009
Mně Katinky dozrávají již asi 10 dní. Loni to bylo ještě dřív. Polohu mám podobnou. Jsou taky míň sladké.    Topfirst nemám, ale o dost dřív mi dozrál Herman.
Udírna, 1.8.2009
Já se přiznám, že špalky o průměru 20 cm ani nemám. Zezačátku udím taky tenšími polínky, hlavně abych dosáhl kýžené teploty. Po vyhřátí cihlové udírny stačí větší polínka - teplota se již udrží.
Podzimní třešně, 1.8.2009
Na Českomoravské vrchovině ve výšce 600 m n.m jsem trhal černé chrupky ještě začátkem srpna. O třešních zrajících na podzim jsem ale neslyšel.
Jak se zbavit vos?, 30.7.2009
Přípravek - tuším se jmenuje Biotoll - je to bílý prášek - jsem použil před týdnem. Kousek od vrátek jsem našel v trávníku hlubokou díru asi 8 cm v průměru,  z níž vyletovaly vosy jak ohňostroj. I pozdě v noci byl provoz docela hustý -... celý příspěvek >
Hnojení na list - koncentrace hnojiva, 30.7.2009
Je-li to možné, použil bych při abnormální násadě raději redukci plodů probírkou než hnojení na list dusíkem v srpnu.     Strom při nadměrné násadě by měl reagovat červnovým propadem. Letošní počasí ve spojení s ne vždy šťastnými... celý příspěvek >
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 30.7.2009
Hrušeň je nepochybně vhodná pro uzení. Neuvádí se tak často proto, že je v zahradách méně zastoupena než jabloně, třešně či slivoně. Na uzení je hrušky trochu škoda, je to výborná ale poměrně vzácná surovina pro řezbáře i na soustružení.... celý příspěvek >
Jak rozmnožit švestku?, 29.7.2009
To je pravda. Je ovšem otázka, jestli zadavatel chápe rozdíl mezi švestkou a slívou.  Pravé švestky obvykle nemají tendenci předčasně zastavit růst.
Destilační přístroj, 28.7.2009
Jistě, necht si každý připravuje kvas pro sebe tak, jak uzná za nejlepší. Jste-li přesvědčen, že pálenka bude víc vonět po jablkách, když polovina lihu bude mít svůj původ v řepném cukru, je to Vaše volba.
Další diskuze:  11,  12,  13,  14,  15  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika