|
Žloutnutí listů u kroucené vrby, 14.6.2010 Dobrý den, také se přidám s podobným dotazem. Mojí vrbičce je asi pět let, už má cca 3 metry a letos taky začala zevnitř žloutnout a opadávat. Navíc se na ní objevily takové chomáče jakoby scvrklých a kadeřavých lístečků přirostlé na silnější větve a... celý příspěvek > |  | Rdesno hadí kořen - proč usychá?, 12.6.2010 Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s rdesnem? Mám ho již asi pět let kolem vodovodní šachty (plastové). V prvních letech krásně zhoustlo a vytvořilo bohatý koberec. Loni už byly některé rostlinky zaschlé a letos už na jaře obrazilo jen několik z nich.... celý příspěvek > |  |
|  | Poraďte s dřevinou do květináče, 12.6.2010 Dobrý den,
já mám na takovém místě obyčejný buxus. Zdá se, že se mu tam docela dobře daří. Taky myslím, že by šel nějaký jehličnan, smrček nebo třeba túje. Helena |  | Prosím o pomoc při identifikaci tohoto keře, 5.6.2010 Dobrý den, podle mě to je aronie neboli černý jeřáb. Svída to určitě není. Porovnejte listy i květy. Jsou jiné. Aronie je jedlá, jen není moc chutná. Je velmi zdravá, dělá se z ní marmeláda i pálenka :-) Helena |  |
 |
|