|
Ulmus pumila - Má někdo zkušenosti či znalosti?, 17.11.2010 Padl mi do oka tak zvaný zázračný rychle rostocí živý plot z ulmu pumila. Prodejci o něm píší samé superlativy, má z mého pohledu jen jednu chybu, opadává. (A my jsme toužili po neopadavém, nejsme odborníci a tak asi túje...)Rychlost přírůstku,... celý příspěvek > |  | Kdo určí tento keř?, 28.10.2010  Dobrý den, můžete mi říci, co je to za keř? Sám se mi nastěhoval na zahradu. Děkuji, Lenka |  |
|  | Žere hryzec i maliník?, 28.10.2010 Prosím, máte někdo zkušenost, zda hryzec žere i sazenice maliníku? Máme těmito zvířátky hustě obydlený pozemek, ničí samozřejmě, cibuloviny, mladé jabloně, hrušně, okrasné jedle... Cokoli zasadím, balím do drátěných košů, maliník jsem zasadila jen... celý příspěvek > |  | Mulč z posekané trávy před zimou, 10.9.2010 Je vhodné před zimou a na zimu mulčovat mladé stromky posekamou trávou? Má to nějaká pravidla či výjimky? Část rodiny to prosazuje, aby nemusela tolik hrabat... Bojím se také, zda to není příjemné hryzcům, kteří nám mezi stromky i tak dělají... celý příspěvek > |  | Jak a kdy stříhat jostu?, 10.9.2010 Jak a kdy stříhat bujně rostoucí jostu, aby co nejvíce plodila? Děkuji, L. D. |  | Jakou odrůdu do náročných podmínek?, 7.9.2010 Prosím o radu, jakou odrůdu do nepříliš dobrých podmínek: Těžká půda s vyšší hladinou podzemní vody, nekryté před větrem (od Jěštědu...). Zároveň bych ale chtěla něco chutného a pokud možno hodně tvrdého. Existuje tak statečná hrušeň?... celý příspěvek > |  | Pámelník - jak moc je jedovatý?, 6.9.2010 Zajímá mne, jak moc jsou jedovaté plody pámelníku, když si s nimi děti hrají a během hry si třeba olíznou ruce, je to nebezpečné? Chápu, že jíst by se asi neměl... Lenka |  | Jilm habrolistý - existuje malý vzrůstem?, 25.8.2010 Existuje nějaký jilm habrolistý, který by rostl max. do 2-2,5metrů? Jak se jmenuje? Děkuji L. D. |  | Gingo biloba - hledám malý druh, 25.8.2010 Slyšela jsem, že existují i malé druhy gingo biloba, nevíte, prosím, jak se jmenují? Potřebuji, aby rostl tak do 2 - max.2,5 metrů. Líbil by se mi i nějaký variegata. Děkuji. L. D. |  | Přehnojený trávník, 17.7.2010 Jak se pozná přehnojený - nerovnoměrně pohnojený trávník? Mohou to být žlutavé skvrny - jakoby sušší trávy, která dál neroste? Objevily se cca 5 dnů po hnojení. Jaká je první pomoc? Děkuji, za radu. |  |
|  | Sakura po odkvětu usychá část koruny, 19.6.2010 Po odkvětu sakury (mladý stromek) uschla asi tak jedna čtvrtina koruny - na každé straně něco. Sakura je na plném slunci, každoročně hnojená, nestříhaná. Kde je chyba? Suché větve jsem ostříhala, stromek teď vypadá velmi ohlodaně, dlouhé větve... celý příspěvek > |  |
 |
|