|
Jablka na uskladnění - rezistentní odrůda, 8.10.2015 Díky za doporučení, Rozelu si určitě vysadím a u toho Admirála by mě zajímalo, jak velký strom můžu očekávat, vzhledem k tomu, že se uvádí bujný růst. |
 |
Jablka na uskladnění - rezistentní odrůda, 5.10.2015 Dobrý den,
jakou byste mně doporučili jabloň, která je pokud možno rezistetní vůči chorobám jabloní a má jablka vhodná pro uskladnění?
Děkuji |
 |
|
 |
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 15.9.2015 ...a pokud se dá 1 kg cukru na 50 l mače - což mně bylo doporučeno - bude mít uvedené množství cukru vliv na chuť výsledného destilátu? Když se bude pálit při cukernatosti cca 2 stupně? Děkuji |
 |
Rozdíl mezi Kumoi a Nashi, 10.9.2015 Zajímalo by mě, jestli je nějaký rozdíl mezi asijskými hrušněmi s názvem KUMOI a NASHI. Na tento dotaz se mně nedaří nikde na webu najít odpověď tak se obracím přímo na odborníky... Děkuji za odpověď |
 |
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 14.8.2015 Dobrý den,
zajímalo by mě, proč se přidává cukr do meruňkového maču.
Děkuji |
 |
Meruňkový kvas - octovatí, 30.7.2015 Děkuji za předchozí odpovědi. Ještě by mě jako laika zajímalo, jaká rizika, co do kvality destilátu a jeho případné zdravotní závadnosti, jsou spojena s domácím pálením, oproti pálení v pěstitelské pálenici.
Díky a pěkný den všem
|
 |
Meruňkový kvas - octovatí, 29.7.2015 Dobrý den,
mám následující dotaz. V hobocích mám celkem asi 230l kvasu, který je založený dva a půl týdne. Jeden hobok při kvašení přetekl a jako jediný jde mírně cítit octem. Jedná se asi o 40 litrů mače. Pokud nechám vše společně... celý příspěvek > |
 |
Thuja oc. malonyana - nemoc (?), 22.10.2009  Dobrý den,
mám 3 roky vysazený živý plot z thují (occ. malonyana) a letos začaly "listy" jakoby šednout a rezivět. Uvnitř stromků jsou hodně rezavé a opadávají. Hodně rezavý je i (odhaduji) cypřiš.... celý příspěvek > |
 |