|
Jaký štěpkovač nebo drtic, 6.3.2017 Zase přesně obráceně, nevím co na té vaší floranazahradě píšou, alee proč bych dával na kompst špalíčky z válcového štěpkovače a rozdrcené větve z drtiče na mulčování, to už snad vůbec ne. Ty nože drtiče to tak rozemelou, že na kompostu je z toho... celý příspěvek > |
 |
Jaký štěpkovač nebo drtic, 5.3.2017 Naopak, štěpkovač je ten který štěpkuje válcem a drtič drtí noži a je více hlučný. Takto je to odjakživa a ne obráceně jak tvrdíte. Já mám Dolmar asi za 5000Kč a za tři roky bez problémů. |
 |
|
 |
Lze pěstovat ovocné stromy na orné půdě?, 24.9.2016 Proč by to nešlo oplotit? Já jsem v roce 2006 taky zažádal o změnu z orné půdy na zahradu, ale řekli mě, že to nejde, protože zahrada může být jen do půl hektaru. Plot mě povolili a to mám 90 arů. Jelikož jsem tam chtěl postavit také kůlnu se... celý příspěvek > |
 |
Muchovník - jakou odrůdu, 11.4.2016 Mám Thiessen, Smoke a Martin, ale teprve třetím rokem. Zatím neplodily, snad letos. |
 |
Katalpa, 14.3.2016 kultivar Nana. |
 |
Nákup ovocných stromků jižní Čechy, 7.3.2016 Doporučuji Holý Vodňany, jak píšete od ČB do města po pravé straně. Mám od něho asi 30 stromků a nikdy žádné problémy. |
 |
Jaký rakytník vybrat?, 3.11.2015 Já mám Krasavici a Sluníčko. Sluníčko se dá jíst, není tak kyselé. |
 |
Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?, 6.9.2015 Mě dozrává Tophit pravidelně ve výšce 720 metrů nad mořem. Elena nedozraje skoro nikdy a Domácí velkoplodá dozraje, ale plody a celkový stav je žalostný. |
 |
Drtič větví Dolmar FH2500, 23.7.2015 Mám ho rok a je dobrý. Za ty peníze v pohodě zvládá 4,5 cm v syrovém stavu, jak jehličnaté, tak listnaté stromy. |
 |
Jak udělat zahradní zídku, 2.7.2015 O tom, že dávám mezi kameny 1:5 nic nepíši. Dělám 1:3 a spára je každá jiná, podle toho jak na sebe sedí kameny. Spáruji to až když je to celé hotové 1:1 s jemným suchdolákem. |
 |
|
 |
Nemoc zimolezu, 28.6.2015 Já si myslím, že už ukončil vegetaci a začne pomalu hnědnout a za dva měsíce bude opadaný. U zimolezu je to trochu jiné. Vegetační období začíná ještě když je sníh někdy v únoru a končí maximálně v září. |
 |
Zásilková zahradnictví, 11.6.2015 Dnes jsem obdržel balík z obchodu kompletni-zahrada.cz. Zajímali mě jen stromy, ale mají je krásné a ještě ke všemu jsou vše semenáče. Mají druhy, které jsem nikde jinde v internetových zahradnictvích neviděl. Mohu jen doporučit. |
 |
Jak udělat zahradní zídku, 9.6.2015 Základy jsem vykopal za sobotu a teď stavím jen když mám čas. Udělám třeba jednu řadu kamenů a potom to zaleju a upravím spáry, aby byly pokud možno všechny stejné. Je třeba mít sušší beton a spáry dělat raději hlubší. Při konečném spárování se to... celý příspěvek > |
 |
Aronie - odrůdy (Hugin, Nero, Viking), 8.6.2015 Také by mě to zajímalo. Já mám jen Nero. |
 |
Jak udělat zahradní zídku, 8.6.2015  Já dělám už druhou zeď dlouhou 12 metrů a širokou 60 cm, výška bude rozdílná. Budou tam 3 schody podle terénu. Normálně jsem udělal základ do nezámrzné hloubky 80 cm a na základ dávám kameny na beton. Beton je 1:3 a vnitřek zalévám řidším 1:5. |
 |