|
katalpa, 16.6.2004 Katalpa se dá dobře tvarovat řezem. Mám ji na zahradě 6 rokem a udržuji ji ve výšce 2m. Vytvořila krásný keř, který každý rok kvete. Květy příjemně voní. Myslím, že je to přijatelný způsob, jak mít katalpu a netrápit se s množstvím opadaného listí.... celý příspěvek > |  | Popínavky, 16.6.2004  Dobrý den,
pro Vaše místo (ve stínu) bych wistarii nedoporučovala, protože miluje slunce. Navíc po letech vytváří velmi silný kmen i větve a ty by mohly Váš plot poškodit. Rdesno je vhodnější, ale má tak velké přírůstky, že by to mohlo za čas... celý příspěvek > |  |
|  | štěstí, 16.6.2004 Znám pokojovou rostlinu, které se říká "Domácí štěstí", latinsky Aspidistra elatior. Nevím jestli se jedná o rostlinu, kterou máte na mysli. Tato má velké tmavě zelené zašpičatělé listy, vyrůstající z trsu. Chce polostín, nižší teplotu a v... celý příspěvek > |  | levandule, 16.6.2004 Mám dobrou zkušenost s vypěstováním levandule ze semen venku ve studeném pařeništi. Semínka jsem vysela na jaře hustě do řádků . Když byly rostlinky větší (cca 10 cm), přesadila jsem vždy celý trs na místo. Dnes po 5. letech vytvořily krásou obrubu... celý příspěvek > |  |
 |
|