|
Poroste smrček se zlomeným vrcholem ještě do výšky?, 11.4.2010 Na asi metrový smrček INVERSA (převislé větve) spadl ze střechy led a ulomil se u něj vršek. Poroste ještě do výšky nebo se bude jen rozšiřovat. V případě, že už neporoste do výšky, mu budu muset najít na zahradě jiné místo. Děkuji za rady. |  | Přežije čarovějník?, 15.10.2009 To, co vypadá jako savý hmyz je sníh. Zrovna sněžilo, když jsem fotila. Ten cypřiš jsem stříkala proti houbovým chorobám i proti škůdcům. Používám Karate. |  |
|  | Přežije čarovějník?, 14.10.2009  Pane Josefe, trochu jste mne uklidnil, že jde o přirozený jev. Bude to asi nějaká tůje pár let stará a stříhaná. Myslela jsem si, že se tomu říká čarovějník. Děkuji za poučení. Budu čekat, jestli uhyne celá. Manžel tvrdí, že jsem ji zničila tím... celý příspěvek > |  | Přežije čarovějník?, 14.10.2009 Mám před domem asi dvoumetrový čarovějník, který už měl zdravé přírustky. Vždy na jaře a na podzim ho stříhám do pravidelných tvarů. Před měsícem mi poprvé začal schnout od středu. Ublížila jsem mu tím stříháním nebo mu něco chybí? Zalévám a hnojím,... celý příspěvek > |  | Bobule na magnolii, 24.9.2009 Děkuji Josefe, mám je otrhat nebo co s nimi? Zdá se mi, že keř má méně poupat, než loni. |  | Bobule na magnolii, 23.9.2009 Dobrý den, na magnolii se v létě utvořily jakési bobule. Teď praskají a uvnitř jsou červené centimetrové kuličky. Nejsem zahradník, proto potřebuji poradit, jestli jsou to semena, nebo nějaká choroba. Co s tím? Děkuji |  | Žlutá vajíčka velká asi půl cm, 17.9.2009 Pod uschlým rododendronem a cypřiškem jsem našla hodně žlutých půlcentimetrových kuliček. Nejedná se o nějakého škůdce? K rododendronu jsem nedávala žádné hnojivo. Sadila jsem ho na jaře, takže vydržel asi 2 měsíce a najednou úplně uschnul. Byl v... celý příspěvek > |  |
 |
|