|
Kapři koi, 18.11.2009 Rozhodně karanténa, popř. +širokospektrální léčivo v nízké koncentraci. Hlavně si dávejte pozoruž při nákupu. Zahradním centrům nákupních středisek se vyhněte obloukem. |
 |
Jezírko - co dělat v případě dlouhodobějšího výpadku el. proudu?, 31.7.2009 Obdobně se dá využít i hypermangan, ale pozor na dávkování |
 |
|
 |
Dotaz pro chovatele koi, 30.7.2009 Děkuji. Jsem rád, že to není mojí chybou. V tom případě je asi lepší kupovat kapry ve věku 2+, nebo kupovat více mladých. |
 |
Jezírko - co dělat v případě dlouhodobějšího výpadku el. proudu?, 30.7.2009 5m3 je dost. A karasi těch pár hodin bez kyslíku? (ti snad ani nejdou zabít). S jesetery nemám zkušenost. Každopádně se prodávají bateriové vzduchovače. Stojí pár korun. Vlastní zkušenost s nimi nemám, ale havarijní řešení... |
 |
Dotaz pro chovatele koi, 30.7.2009 Druhým rokem mám koi kapry. Letos jsem přikoupil 2 kohaku import z japonska. Jedná se o roční ryby v době koupě cca 10cm. Jednomu z nich se ale během asi 2 měsíců zcela ztratily červené skvrny a teď je celý bílý. Je normální, že se zbarvení může... celý příspěvek > |
 |
Řasy v jezírku, 24.7.2009 Je to super. Prvotní rozklad hrubé celulózy spotřebovává dusík ze svého okolí. Je to jako "hnojit" pilinama. Ta sláma se pak musí včas vytáhnout, aby neměla opačný efekt. |
 |
Písková fitrace?, 20.7.2009  Doporučuju objem nádoby = 5% objemu nádrže. Voda protéká pískem nejdřív zcela volně. Písek se pomalu zanáší a voda protéká postupně výš a výš, až nakonec hladina vody v první komoře dosahuje výšky písku v druhé komoře. Až začne voda zcela přetékat... celý příspěvek > |
 |