|
Rašelina funguje, 3.3.2010 A roztál led a první co se dere jsou řasy.. co chystáte proti nim??? |
 |
Rašelina funguje, 31.8.2009 Řasy stejně vedou. V jezírku je čistá voda ale řasy jsou také čisté. Jednou je jich víc a pak zase méně. Zkouším různé výluhy z dostupných surovin ale nejlépe zatím funguje ta rašelina. Jeji účinky jsou krátkodobé ale to jsou vlastně i jiné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řasy v jezírku, 22.8.2009  až to bude vypadat takto :-))) |
 |
Řasy v jezírku, 16.8.2009  Ta řasa co barví vodu do zelena, ta se likviduje UV lampou. Naše jezírko bylo průhledné za 4dny. Viz fota. S uhlím mám zkušenost takovou že fungujedobře, ale krátkodobě. Slámu jsem založil v pátek. Voda se zbarvila do hnědorezavého nádechu. Tak čekám... celý příspěvek > |
 |
Rider nebo trakturek, 14.8.2009 zkuste FD3 dakr, hydropojezd s možností zapojení sedáku. sněhové frézy a dalších věcíííí... |
 |
Řasy v jezírku, 14.8.2009  Ta řasa zase nedovolí zakalení vody, při koupání. To je jedna jeji výhoda.
Jinak na její potlačení se mi líbí použití slámy nebo uhlí. Pro rychlou likvidaci jsem použil opravdu ten kartáč, trochu ty rovné místa ošurovat, pak jsem použil kyslik a... celý příspěvek > |
 |
Řasy v jezírku, 19.7.2009 No je zajímavé že vám v parných dnech potůček vodu ochlazuje. Ono je to většinou tak že potůček vodu ohřívá.
Jen bych rád věděl v jaké nadmořké výšce máte to jezírko že jede bez filtrace. Jeden známý si udělal na chalupě takouvou obrovskou... celý příspěvek > |
 |