|
Potvora, 18.5.2009  Dobrý den, nevite nahodou nekdo, co to je?
Diky
MP. |
 |
Zelený povlak na povrchu, 18.5.2009 Tak jeste poseckejte 3 nedele. Taky budu cekat. Zkuste nekde nachytat perloocky a buchanky, jestli mate nekde v okoli rybnik, urcite tam ted budou. Ty zerou rasu. |
 |
|
 |
Zelený povlak na povrchu, 18.5.2009 Mate UV lampu? Jak bylo psano v nekolika minulych diskuzich, letosni jaro je hodne slunne. Pokud mate UV lampu, vyckejte. (menili jste letos trubici v UV?).
MP. |
 |
Zelena voda v jezírku, 17.5.2009 To co bylo receno. Filtr, UV lampa a dobre je nasadit i perloocky (treba z rybniku apod). Vyzerou skodlive bakterie a rasu. Ja mam asi 2 tydny napusteno a voda zelena. Mam 2W UV / 1m3. Do mesice to bude OK. (doufam - loni u mensiho jezirka... celý příspěvek > |
 |
Dno u koupacího jezírka, 17.5.2009 Nevim, jestli se z betonu nebude do vody uvolnovat cement a jiny chemikalie, coz by nemuselo delat dobre rybam a rostlinam, ale kazdopadne si myslim, ze beton se casem rozpadne a bude praskat a navic bude propoustet vodu. Leda, ze by se na beton dala... celý příspěvek > |
 |
Dno u koupacího jezírka, 16.5.2009 Dobry den, nevim jestli bych volil tuto variantu. beton by se musel stejne odizolovat, jinak bude propoustet vodu / jako se to dela u bazenu... takze pokud jde o cenovou usporu, tak ji v tom moc nevidim.Pokud ne, volil bych osobne variantu pisek,... celý příspěvek > |
 |
Čím zavlažujete trávník?, 13.5.2009 docela zajimavou nabidku na zavlazovaci systemy v celkem slusne cenove relaci nabizi firma werco. Maji rainjet a colibri. Pry je to lepsi nez gardena, ale nevim. Sam ted uvazuji o automatizaci, ale stoji to i tak dost penez :( Z vlastni zkusenosti... celý příspěvek > |
 |
Výměna folie, 13.5.2009 Mate to podpiskovano a je tam geotextilie? Ja bych ji radsi asi vyndal a dal novou a pri te prilezitosti zkontroloval podlozi. Ale jsem amater, takze zadna profi rada :(...
MP.
P.S.: V hornbachu ji maji ted za 110,- / m2 a kdyz koupite celou... celý příspěvek > |
 |
Mléčná voda v jezírku - řasa, 13.5.2009 Tam jak je nezakryta plachta pocitam s vyvysenim, lagunkama a potuckem s kytkama a oblazkama (mini korenovka). Mel by mit na delku cca 2-3 metry a vytekat zpet do jezirka. Do potucu by mel ustit vytok z filtru. |
 |
Mléčná voda v jezírku - řasa, 13.5.2009  Pravda, prevyseni mezi cerpadlem a vortexem je asi 1m. Pak je vykon cerpadla asi 13.000l/ hod. Pocital jsem s tim, ze UV lampu umistim hned za skimmer.Pak po UV lampe nasleduje vortex a vzduchuje se az v poslenim sudu, kde jsou nastrihane husi krky.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mléčná voda v jezírku - řasa, 13.5.2009 Díky za informace. Nejake bakterie jsem tam jiz dal a pak jsem ve filtru vypral filtr z akvarka, cimz jsem tam nejake ty bakterie taky dostal. Cerpadlo ma prutok asi 16.000 l/hod, takze jezirko precerpa cca za 2hod. Budu zatim cekat s rybama. Poslu... celý příspěvek > |
 |
Mléčná voda v jezírku - řasa, 12.5.2009 Dobrý den, tak jsem konecne zvetsil jezirko. Celkem ma cca mezi 20-25m3. Max hloubka 1,6m. Filtry jsem nakonec udelal sam v poradi kupovany skimmer s filtrem, vortex 300l, filtr s nasekanymi husimy krky a přepážkou a vzduchováním o objemu 300l. Teď... celý příspěvek > |
 |
Cerpadlo pro koupaci jezirko, 4.5.2009 Mate nekdo zkusenosti s vyuzitim 220V ponornych cerpadel pro koupaci jezirka? Malinko se bojim o vlastni a rodiny zivot...
Da se vubec sehnat cerpadlo ktere by bylo i prutokove tak aby se na nej dal pripojit skimmer a nemusel mit 2 cerpadla?
Diky... celý příspěvek > |
 |
Filtrace: samovyroba vs. Hagen tlakova vs. Hagen spadova, 30.4.2009 Zdravím všechny!.
Opět si pohrávám s myšlnkou, jakou zvolit variantu filtrace pro mé nové jezírko 22m3. Plánuji, že tam budu mít cca 25 závojnatek, 5 koi a 5 jeseteru, coz myslim neni moc ryb. Mám myslim za stejnou cenu moznost poridit 3 typy... celý příspěvek > |
 |
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 17.4.2009 Oplachovane sito mne natolik uchvatilo, ze myslim, ze pro mne bude schudnejsi volit variantu bez guly. Tu jsem ale zaroven chtel vyuzit i pro vzuchovani a protazeni hadice od skimeru a preci jenom je to pomerne elegantni reseni i z pohledu... celý příspěvek > |
 |