|
Čím mazat převodovku na BDR 700?, 27.4.2009 Děkuji všem za rady. Psal jsem na MOTOR JIKOV a odpověděli mi, že mám použít plastické mazivo PZOP nebo jinou polotekutou vazelínu pro vyšší teploty. PZOP mi doporučil i jeden servisák Vari. Bohužel u nás se toto mazivo prodává jen v osmikilových... celý příspěvek > |
 |
Čím mazat převodovku na BDR 700?, 24.4.2009  Mám starší dvoububnovou sekačku BDR 700. Je na ní jednoduchá převodovka s dvěma ozubenými koly, která mění směr otáčení jednoho bubnu. Není normálně přístupná a její víko je nalisováno na dva čepy a přišroubováno. V návodu k obsluze není vůbec... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009 Děkuji za rady. Mladé stromky postupně vysazuji na hektarové zahradě za chalupou. Těhle starých mi bylo líto porazit a víceméně to beru jako experiment a možnost zkoušet. Stejně rostou na nevhodném místě (severní strana, ve stínu velkých stromů...)... celý příspěvek > |
 |
Sněženky ze semínek, 16.4.2009  Chtěl bych mít na zahradě rozsáhlejší porost sněženek a nedaří se mi sehnat dostatek cibulek. Tak mě napadlo zkusit to ze semínek. Teď právě mají odkvetlé sněženky pěkné semeníky, ale zatím je nechci trhat, protože jsou stále zelené. Vloni jsem... celý příspěvek > |
 |
Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009  Soused mi vloni narouboval jednu starou jabloň rouby Rubínu. Rouby rostou jako z vody a měl bych je prořezat. Výchovný řez nově vysazených stromků zvládám, ale tady jsem bezradný. Na třech hlavních větvích se ujaly jeden, tři a čtyři rouby. Má se... celý příspěvek > |
 |