|
Čo sa jej mohlo stať, 27.4.2009 Napadený Golden je docela OK. Nové lístky jsou už v pořádku a nově rozvinuté květy také. Já si myslím, že to bylo způsobeno chladem. |
 |
Meruňka - Baycor, 24.4.2009 Myslím, že vyraší. Příští rok to bude chtít postřik /Baycor aj./. Na poupata a pak při opadu plátků. |
 |
|
 |
Japonské javory napadené mšicemi, 23.4.2009 Mospilan nebo Calypso |
 |
Kvetení révy, 23.4.2009 Na révě jsou už patrná budoucí květenství, není to brzo?! |
 |
Čo sa jej mohlo stať, 23.4.2009 Bylo to i na Ontariu, bohužel to uschlo. Byl to mladý stromek. Na kořenech nic zvláštního nebylo. |
 |
Postřik ovocných stromů, 23.4.2009 Podívejte se na vlákno "ochranný postřik", tam se o tom diskutovalo až až. |
 |
Čo sa jej mohlo stať, 22.4.2009 Není to padlí, padlí je jakoby pomoučené, ale tohle není. To bílé na fotkách jsou chloupky. Taky se to pozvolna zlepšuje, ale některé květy jsou zdeformované. |
 |
Aky strom pred bytovku, 20.4.2009 Strom nesmí produkovat agresivní pyl, taková bříza před okny je neštěstí. Podívejte se do vyhledávače na pylový kalendář a vyřaďte nevhodné stromy. |
 |
Čo sa jej mohlo stať, 20.4.2009 Já to mám na jednom Goldenu také, jen na pár větvičkách. Padlí to není. Nemůže to být namrzlé? |
 |
Ochranny postrik, 19.4.2009 Když se podíváte dolů, tak tam mám rozpis postřiků. Clarinet Vám nahradí Zato + Dithane.
A Mospilan je jakoby Reldan.
Je to zjednodušeně, ale je to tak. |
 |
|
 |
Ochranny postrik, 19.4.2009 Topas je azolový derivát a Dithane je kontaktní. Samozřejmě, že velkovýroba je něco jiného. Zajímalo by mě, kolikrát se ve velkovýrobě postřikuje. |
 |
Mechanický vertikulátor, 17.4.2009 Pokud máte trávník 5 x 5 m bez stromků tak budiž. Jinak s tím krámem /motorovým/ kličkovat po větší zahradě, to je jeeeedna radost. A založte si nový kompost na ta kvanta mechu a staré trávy. Doporučuju půjčit a budete vyléčeni. |
 |
Postrik proti pilatce, 17.4.2009 Pilatka ničí malé plůdky. Červivost způsobuje obaleč švestkový. Na Státní rostlinolékařské správě vydávají sumy efektivních teplot podle lokalit a podle toho se postřikuje.
www.srs.czwww.srs.cz/omor/app
kliknout na SET |
 |
Ochranny postrik, 16.4.2009 Asi záleží na místních klimatických podmínkách atd. |
 |
Ochranny postrik, 16.4.2009 Já mám 2 Idaredy a 2 Goldeny a zvládám to jedním postřikem na poupě. |
 |