|
Ředkvičky - důsledek přechodu na digitální vysévání?, 25.6.2014  Dobrý den, rád bych se zeptal, je-li je normální, že mně krom obrazu čteverečkují už i ředkvičky? Setkal se s tím už někdo, nebo to je dokonce normální? Přiznávám, že jsem naprosto nezkušený pěstitel a něco podobného jsem viděl poprvé v životě. |  | Hrušeň choroba?, 31.5.2012  Přeji hezký den, mohl by mi prosím někdo napsat o jakou se jedná chorobu? Listy jsou shora posety puchýři na spodní straně hnědé. U mladé hrušně "Krvavky" jsou i na horní straně listů červené fleky. Dokonce mám dojem, že se ta choroba vyskytla... celý příspěvek > |  |
|  | Praskající plody Boscovi lahvice, 19.9.2010  Nevíte prosím vás někdo, co způsobuje praskání plodů hrušně? Jedná se o Boscovu lahvicu, pěstovanou na Jindřichohradecku v 650m.n.m. Každý rok sem tam nějaká praskla (ty nejdříve zralé) ale letos to jsou všechny. Je to počasím, nevhodným stanovištěm... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 13.1.2010 Díky za tip Dano, hortensie určitě splňuje můj požadavek archaického vzhledu, ale problém by byl s tím vlhkem, stanovištěm vedou inženýrské sítě, vše je zaházeno pískem a štěrkem, a pod nimi je ještě i drenáž, takže všechna voda odtéká. Ale nasadila... celý příspěvek > |  | Kalové čerpadlo Alko, 29.11.2009 Tak já provozuji Einhell SWP 750 N - dvakrát jsem ho vracel, protože po první ca. 1/2 hodině čerpání začal vyhazovat prouďák (asi mu natekla voda do střev), ale ten třetí kousek už šlape v pohodě. Nasává i kamínky velikosti lískového ořechu a myslím,... celý příspěvek > |  | Zprovoznění ruční pumpy Sigma Standart T, 28.11.2009 Za reakce i obrázek děkuji, ale stejně nevím, kam ten válec teda umístit. Studna je 3,2 m hluboká a je v ní ca. metr vody. Bude tedy stačit třeba jen půl metru pod desku studny - opravdu nezamrzne? A to "Odvodnění" z obrázku nahrazuje tu... celý příspěvek > |  | Zprovoznění ruční pumpy Sigma Standart T, 27.11.2009 Děkuji za odpověď. Ještě bych potřeboval vědět do jaké hloubky umístiti onen pracválec - jestli až na konec trubky, tedy až ke dnu studny a jakým způsobem se propojuje táhlo s válcem resp. s pístem? Je zapotřebí ještě něčeho jiného ke zprovoznění,... celý příspěvek > |  | Kvítka do trubky, 19.11.2009 Prosím zběhlé zahradníky a zahradnice o radu jak využít staré, odpadové (betonové a kameninové) roury v zahradě. Jsou asi 1,5 m dlouhé o průměru ca. 25 cm s hrdlem ca. 40 cm. Kolik to zapustit do země a co tam zasadit, aby to třeba pustilo šlahouny... celý příspěvek > |  | Zprovoznění ruční pumpy Sigma Standart T, 19.11.2009  Lidé dobří, poraďte prosím laikovi jak správně zprovoznit pumpu. Koupil jsem starší na inzerát a teď si nejsem jist, jak na to. Zatím jsem našel poněkud rozporuplné informace, takže nevím, je-li pro sací hloubku ca. 4 m nutný ten tzv. pracovní válec... celý příspěvek > |  | Malé zahradní nůžky, 2.11.2009 Tak děkuji všem za ochotu poradit.
Rostexy znám, když dochází síla uchopí se obouruč a štenice je na světě... :-) orezlé, zapadlé v trávě lze najít jen pomocí detektoru kovů... ale uznávám - je to klasika.
Fiskars - nebrat? Trochu překvapení, ale... celý příspěvek > |  |
|  | Malé zahradní nůžky, 1.11.2009 Zdravím, mohl by mně prosím někdo doporučit nůžky na slabší větvičky tak do ca.2 cm, především na zastříhávání růží a mladých výhonů ovocných stromků. Nekupuji ty nejlevnější, ale vždy něco "odejde" péro, pojistka, rukojeti... Mám si koupit... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 29.10.2009 Ještě jednou děkuju všem za snahu (hlavně Janě.K - bude mít totiž poslední slovo :-). Všechny tipy jsem si poctivě vygůglil a zvážil. Zítra si jedu pro pa/ne/jasmín pustoryl. |  | Ke staré chalupě pod okna, 25.10.2009 Se zahradničením začínám, takže jsem vděčen za každou radu a děkuji za ní.
Chalupu obývám celoročně, nejedná se o rekreační objekt, ale o "lidovou stavbu" prostě starý barák bez plastových oken, žaluzií, satelitních talířů, polystyrénových... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 25.10.2009 Děkuji všem za tipy! Zatím to vyhrává stolístek a kalina. Vše ostatní mně připadne moc "exotické".
Líbil by se mi i nějaký ovocný stromek, ale musel by snést to sucho a intenzivní řez, aby zahušťoval a nepřerůstal.
Jinak, stanoviště je v... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 21.10.2009 Prosím zahrádkáře o nějaký tip na dekorativní dřevinu pod okna chalupy, stylové chalupy - takže žádné exotické dřevo (tůje apod.) Maximální výška 2 - 2,5m (okna jsou dost vysoko). Koruna, nebo keř do průměru max. ca. 1 - 1,3m. Nenáročné a pokud možno... celý příspěvek > |  |
 |
|