|
Rajčata a okurky, 28.4.2010 Úplne súhlasím s predchádzajúcim príspevkom. Môj strýc dlhé roky pestuje rajčiny na jednej hriadke pri stene. Každý rok dobre vyhnojí pôdu a na jar šupne sadbu na to isté miesto. Rastliny sú vysoké a dávajú bohatú úrodu až do mrazíkov. |
 |
Libeček, 21.4.2010 Agresívneho rozrastania sa nemusíte báť. Za tie roky, čo ho na jednom mieste pestujem, rozrástol sa minimálne. |
 |
|
 |
Více kaktusů v jedné nádobě, 16.3.2010 Kaktusy nie sú mojimi favoritmi. Pred cca 12 rokmi som zosadila do misky štyri druhy kaktusov / spolu ich bolo 7 ks /. Za ten čas tri druhy krásne narásli, hoci som ich odvtedy nepresádzala, len opunciám sa akosi nedarilo a postupne odišli.. Najvyšší... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete, 18.2.2010 Chcem tento rok vyskúšať aj odrodu San Marzano. Má niekto s jej pestovaním už skúsennosť? |
 |
Oleandr - množení, 23.7.2009 Oleandre, ktoré majú jednoduchý kvet / nie sú plnokveté /, často mávajú po opelení hodne semien - luskov. Ja ich čo najskôr vyštipujem, aby pri svojom raste zbytočne nevysilovali rastlinu a nebrzdili jej kvitnutie. |
 |
Mate nekdo zkusenosti s popinavymi jahody od Satrkla?, 22.7.2009 Pred pár rokmi ma tiež na pohľad zaujali popínavé jahody v katológu od Starkla. Našťasite som ich neobjednala. Ešte v tom istom roku v auguste som bola na výstave kvetov v rakúskom Tullne. Firma Starkl tam mala prenajatý celý pavilón a pri prehliadke... celý příspěvek > |
 |
Pěstujete někdo Jostu?, 15.6.2009 Ku kmienku dajte vhodný kolík, ktorý pripevníte v korunke a aj v strede kmienka. Tak určite záťaž plodov udrží. |
 |
Fíkus, 12.3.2009 Trinásť rokov pestujem fikus vypestovaný z vrcholového odrezku. Aby som ho udržala v kompaktnom tvare, každý tretí rok ho v marci nemilosrdne zrežem - kostrové konáre na 25 - 40 cm. Často na jednotlivých konároch je len jeden list. Fikus skoro vyraší... celý příspěvek > |
 |
Puklice na více rostlinách, 5.1.2009 Minulý rok v zime sa mi objavili puklice na fikuse, ktorý pravidelne letním vonku. Do jara bol celý stromček oblepený - no hrůza. Na jar som ho vonku postriekala chem. prostriedkom Actara / neviem či sa dostane kúpiť aj v ČR / a pre istotu po... celý příspěvek > |
 |
Neznámá pokojovka, 17.12.2008 Taktiež mám za to, že sa jedná o voňavý muškát. List na fotografii je zhodný s listami na rastline, čo mám doma. Taktiež kvitne drobnými bielymi kvetmi a voní po citróne. |
 |
|
 |
Bougainvillea, 28.11.2008 Stimulátor som doteraz nepoužila, možno aj preto mi zakoreňovanie vo vode trva cca 3 mesiace. |
 |
Bougainvillea, 28.11.2008 Ja ich množím tak, že dám do vody zakoreniť odrezky dlhé cca 12 - 15 cm. Trvá to dosť dlho, než vyženú korienky, takže treba hodne trpezlivosti. Chcem upozorniť, že pri sadení do substrátu je treba s nimi narábať opatrne, nakoľko korienky sa ľahko... celý příspěvek > |
 |
pandan, 7.11.2008 Nemáte ho náhodou v chlade? Pandanus nemá rád teploty pod 18 stupňov, vtedy mu listy začínajú hnednúť a odumierať. |
 |
Neznámá rostlina, 6.11.2008 Tiež mám za to, že sa jedná o Dracaenu fragrans " Compactu ". |
 |
Althanova ryngle, 6.11.2008 Pestujem 8 rokov dva stromy - Zelenú a Althanovu ringlótu. V tomto roku bola veľkosť plodov pri nadpriemernej úrode rovnaká ako u pána Vysloužila, t.j. plody Zelenej polovičné oproti Althanovej. |
 |