|
Česnek Štěpán, 6.11.2017 V letošním roce dal Štěpán skoro o třetinu vyšší výnos na průměr všech odrůd ze Sema, bylo vidět, že mu sucho vadilo méně než paličákům. |
 |
Sloupovité jabloně, 12.10.2017  Tyhle jsou "jedlé": |
 |
|
 |
Sloupovité jabloně - žlutoplodé, 15.9.2017 Lambada může mít načervenalé líčko, to je pravda.
Sonet mi také celkem chutná, ale má střídavou plodnost.
Goldlane je také velmi slušné jabko, v degustacích bývá ze soupovek hodnoceno nejlépe, ale barvu má dlouho zelenou, zežloutne až ve... celý příspěvek > |
 |
Sloupovité jabloně - žlutoplodé, 15.9.2017 Myslím, že neurazí Lambada. Jestli si vzpomenu, dám sem odpoledne fotku. Plodí slušně a její chuť je také vyhovující. Sice v ní chybí nějaká extra příchuť, ale německé sloupovité jabloně překonává hravě. |
 |
Super skorè odrody - Tajná Monacha, Chrust, 15.9.2017 Dubovskij rozovyj jsem vysadil loni, ale bohužel zimní mráz mu nedovolil už letos zaplodit. Oproti Galahadu vidím jednu nevýhodu v tom, že nemá tak vysokou odolnost na plíseň révovou a asi ani k zimnímu mrazu, na druhou stranu má obrovskou přednost... celý příspěvek > |
 |
Vosy - jak na ně?, 22.8.2017 Zatím se mi nestává, že by vosy nebo sršni dělali problémy přes síťky. Ale jinde to může být jiné, při současných náletech hmyzu a ptactva to nevylučuji.
Pytlíky se dělají v různých rozměrech, větší jsou pochopitelně dražší, ale bohužel u nás... celý příspěvek > |
 |
Vosy - jak na ně?, 21.8.2017 Pytlíky používám asi tři roky a zatím se mi nestalo. že by je vosy či sršni prokousali, asi jsou na jihu Čech vosy divočejší. Nedokážu si dnes představit révu bez zasíťování a bez pytlíků. Ale neberte můj příspěvek jako reklamu, pytlíky už nemám. |
 |
Nej sladkost i velikost bobulí, 19.8.2017 Sladké jsou asi všechny odrůdy, pokud dozrají. To znamená rané a velmi rané odrůdy.
Odolnost k plísni je vyšší u odrůd, které mají geny odolnosti k této chorobě, tyto odrůdy většinou pocházejí z odrůdy Vostorg, případně Talisman nebo Podarok... celý příspěvek > |
 |
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 30.7.2017 Obdržel jsem odpověď z ÚKZÚZu. Jedná se o tiskovou chybu, správně má být u okurek třídenní ochranná lhůta. Bude to opraveno. |
 |
Co může být příčinou hnití cibule, 30.7.2017 Určitě ji nechat uschnout s natí někde v teple a suchu. Důvodem loňského neúspěchu nebylo ponechání natě, ale něco jiného. |
 |
|
 |
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 8.7.2017 Podle mého názoru se jedná jen o překlep a záměnu révy a okurek. Dávka je všude stejná a liší se jen OL u těchto dvou plodin. Nemělo by smysl registrovat do okurek přípravek, jehož ochranná lhůta je 21 dnů.
Asi napíšu na ÚKZÚZ, aby si to opravili... celý příspěvek > |
 |
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 4.7.2017 V Registru přípravků na ochranu rostlin na stránkách ÚKZÚZ má Nissorun 10 WP čtyři registrace (jedno pro profesionální uživatele a tři malo uživatele) Ale ani u jednoho není ochranná lhůta pro okurky 21 dnů, všude jsou tři dny. 21 dnů je u všech... celý příspěvek > |
 |
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 28.6.2017 Neonikotinoidy nejsou určeny na roztoče, dokonce jsou články, které popisují po jejich aplikaci zvýšený populační růst těchto škůdců. |
 |
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 28.6.2017 Nissorun 10 WP má na okurkách ochranou lhůtu 3 dny! |
 |
Insekticid Mospilan, 14.6.2017 Konkrétně u Mospilanu je už relativně dlouho zjištěn výskyt rezistence mandelinky vůči tomuto přípravku. |
 |