Příspěvky uživatele - tomas.olt

Pistacia vera, 12.6.2009 Obsahuje fotku
Tak tahle vypadá pistácie po půl roce. Přibližně z 60 zasetých semen vyklíčilo a neuhnilo pouze  8 rostlin. Rostou pomalu ale jistě..
Nevíte co je to za rostlinu?, 31.5.2009
No mám matný dojem že to byl nějaký nízký keř nebo dokonce větší dřevitá bylina. Plody byli žluté vejčitokulaté a semena podobná paprikám Zkusím udělat více detailů fotek této rostliny, nebo počkám na květ jestli nějaký bude.. T.
Nevíte co je to za rostlinu?, 28.5.2009 Obsahuje fotku
Minulý rok jsem si přivezl nějaká semínka z Egypta. Myslím že to byl takový žlutý plod. Nějaké mi vyklíčila a mám z toho tento semenáč. Nevíte o jaký druh rostliny se jedná, možná se pěstuje i u nás?!
Nároky dřevitých pivoněk - hnojení?, 28.5.2009 Obsahuje fotku
Zdravím, neomrzla vám po této zimě? V jaké nadmořské výšce bydlíte a můžete poslat foto rostliny? Nám letos normálně vykvetla jako vždy začátkem května.. T.
Jak se pěstuje mandloň obecná, 14.4.2009 Obsahuje fotku
Tak opravdu mandloň kvete jako první peckovina..
Jak množit Juku?, 6.4.2009
Zdravím a co to máte za druh Juky? Já ji množím taky novými výhonky ale nedávám je do vody nýbrž do písčitého substrátu.. Tomáš
Mrazuodolné stromové juky, 26.3.2009 Obsahuje fotku
Tak bohužel tuto nekonečnou, chladnou a vlhkou zimu bez ochrany moc neustála! Tento týden jsem přišel na to že jí uhnilo "srdíčko" . Takže postup jsem zvolil následovný: lžíčkou vydlabal uhnilý střed až na zdravou tkáň, vysypal rozdrceným dřevěným... celý příspěvek >
Plody mandloně, 5.2.2009 Obsahuje fotku
No taky s nima začínám, na mělnicku (dolní polabí) se jim celkem daří dobře.. Pokud ti ale už třetím rokem rodila, tak máš asi roubovanec. Pokuď můžeš, zašli  mi foto svého stromku (tomas.olt@seznam.cz)
jak se pěstuje mandloň obecná, 4.2.2009 Obsahuje fotku
Zdravím, zatím mám mandloně 2 asi čtvrtým rokem (střední polabí) a kadeřavost jsem na nich taky neměl. Jediné co pozoruji jsou takové tmavé skvrny na mladých výhonkách a to ani nevím co je, jestli nějaký druh plísně či co... fakt nevím. Jinak jsou... celý příspěvek >
Granátové jablko, 16.1.2009
No tak myslím že letos zima přitvrdila ale už to jde pomalu zase nahoru.  Moje domací meteostanice minulý týden naměřila min. teploty: venku -16,3 ve skleníku -9,8 a veranda dokonce -2,6 C. Zatím to odneslo pouze jedno aloe, které jsem zapoměl... celý příspěvek >
Fíkovník, 16.1.2009 Obsahuje fotku
No nebylo, zima přituhla i tady u nás v polabí..  Minimálku podle domácí meteostanice mám z minulého týdne -16,3 C! Jaké padly minimální teploty u vás vážení pěstitelé fíkovníků?
Citroník - zalévání, 8.1.2009 Obsahuje fotku
Citrónů jsem měl v loni pěknou úrodu a defakto ještě teď sklízím nějaké plody. Od května do září je mám venku na terase. Přes zimu pak na verandě nebo v části prosvětlené chodby. Se zálivkou to taky nepřeháním, hlavně ne v zimě, když půda vyschne tak... celý příspěvek >
Lekníny, 28.12.2008 Obsahuje fotku
To je divný, osobně mám v jezírkách oba druhy a vždy bílý kvete bíle a růžový růžově. Příjde mi ale že ten růžový kvete déle do pozdního podzimu a ten bílý pouze přes léto.. Jezírkům zdar 
Mrazuodolné stromové juky, 28.12.2008 Obsahuje fotku
Taky přidám něco málo foto o mých. Ta menší u jezírka asi 3 letá a ta velká cca 30 letá. Obě venku přečkali již několik zim. Pokud je větší mráz, zakrávám textílií..
Olivovník, mimóza, 28.12.2008 Obsahuje fotku
Ahoj, mám taky jeden maličký, už i kvetl ale plody opadali. Přes léto byl na terase s ostatními subtropy a teď v zimě na nevytápěné verandě (0-10 C). Nevítě někdo zdali jde řízkovat nebo pouze množení z pecek? Mám ho teprve první rok..
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika