|
Pistacia vera, 12.6.2009  Tak tahle vypadá pistácie po půl roce. Přibližně z 60 zasetých semen vyklíčilo a neuhnilo pouze 8 rostlin. Rostou pomalu ale jistě.. |
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 31.5.2009 No mám matný dojem že to byl nějaký nízký keř nebo dokonce větší dřevitá bylina. Plody byli žluté vejčitokulaté a semena podobná paprikám Zkusím udělat více detailů fotek této rostliny, nebo počkám na květ jestli nějaký bude..
T. |
 |
|
 |
Nevíte co je to za rostlinu?, 28.5.2009  Minulý rok jsem si přivezl nějaká semínka z Egypta. Myslím že to byl takový žlutý plod. Nějaké mi vyklíčila a mám z toho tento semenáč. Nevíte o jaký druh rostliny se jedná, možná se pěstuje i u nás?! |
 |
Nároky dřevitých pivoněk - hnojení?, 28.5.2009  Zdravím, neomrzla vám po této zimě? V jaké nadmořské výšce bydlíte a můžete poslat foto rostliny? Nám letos normálně vykvetla jako vždy začátkem května.. T. |
 |
Jak se pěstuje mandloň obecná, 14.4.2009  Tak opravdu mandloň kvete jako první peckovina.. |
 |
Jak množit Juku?, 6.4.2009 Zdravím a co to máte za druh Juky? Já ji množím taky novými výhonky ale nedávám je do vody nýbrž do písčitého substrátu..
Tomáš |
 |
Mrazuodolné stromové juky, 26.3.2009  Tak bohužel tuto nekonečnou, chladnou a vlhkou zimu bez ochrany moc neustála! Tento týden jsem přišel na to že jí uhnilo "srdíčko" .
Takže postup jsem zvolil následovný: lžíčkou vydlabal uhnilý střed až na zdravou tkáň, vysypal rozdrceným dřevěným... celý příspěvek > |
 |
Plody mandloně, 5.2.2009  No taky s nima začínám, na mělnicku (dolní polabí) se jim celkem daří dobře.. Pokud ti ale už třetím rokem rodila, tak máš asi roubovanec. Pokuď můžeš, zašli mi foto svého stromku (tomas.olt@seznam.cz) |
 |
jak se pěstuje mandloň obecná, 4.2.2009  Zdravím, zatím mám mandloně 2 asi čtvrtým rokem (střední polabí) a kadeřavost jsem na nich taky neměl. Jediné co pozoruji jsou takové tmavé skvrny na mladých výhonkách a to ani nevím co je, jestli nějaký druh plísně či co... fakt nevím. Jinak jsou... celý příspěvek > |
 |
Granátové jablko, 16.1.2009 No tak myslím že letos zima přitvrdila ale už to jde pomalu zase nahoru.
Moje domací meteostanice minulý týden naměřila min. teploty: venku -16,3
ve skleníku -9,8 a veranda dokonce -2,6 C. Zatím to odneslo pouze jedno aloe, které jsem zapoměl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fíkovník, 16.1.2009  No nebylo, zima přituhla i tady u nás v polabí.. Minimálku podle domácí meteostanice mám z minulého týdne -16,3 C! Jaké padly minimální teploty u vás vážení pěstitelé fíkovníků? |
 |
Citroník - zalévání, 8.1.2009  Citrónů jsem měl v loni pěknou úrodu a defakto ještě teď sklízím nějaké plody. Od května do září je mám venku na terase. Přes zimu pak na verandě nebo v části prosvětlené chodby. Se zálivkou to taky nepřeháním, hlavně ne v zimě, když půda vyschne tak... celý příspěvek > |
 |
Lekníny, 28.12.2008  To je divný, osobně mám v jezírkách oba druhy a vždy bílý kvete bíle a růžový růžově. Příjde mi ale že ten růžový kvete déle do pozdního podzimu a ten bílý pouze přes léto.. Jezírkům zdar |
 |
Mrazuodolné stromové juky, 28.12.2008  Taky přidám něco málo foto o mých. Ta menší u jezírka asi 3 letá a ta velká cca 30 letá. Obě venku přečkali již několik zim. Pokud je větší mráz, zakrávám textílií.. |
 |
Olivovník, mimóza, 28.12.2008  Ahoj, mám taky jeden maličký, už i kvetl ale plody opadali. Přes léto byl na terase s ostatními subtropy a teď v zimě na nevytápěné verandě (0-10 C). Nevítě někdo zdali jde řízkovat nebo pouze množení z pecek? Mám ho teprve první rok.. |
 |