Příspěvky uživatele - Piston

Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 17.1.2011
Nemyslím si, že by srnčí hravě překonala 150 centimetrů vysoký plot... Srnka není klokan a většinou ji odradí i metrový plůtek. 
Kdy zasadit pozdě doručené stromky, 16.1.2011
Nebylo to ze Starých odrůd? Tam měli na podzim skluz jako blázen, přišlo mi to asi 4 dny před tím, než nasněžilo, ale stihnul jsem to.
Zdravotně nezávadné těsnění destil kotle - skleněná šnůra?, 26.11.2010
Zajímavé téma, ty alkoholové páry asi budou pěkně agresivní. Vím ovšem, že lidi to utěsní kde čím a moc si s tím hlavu nelámou,  ale osobně uvítám tip na něco lepšího.
Kam dat maliny, 2.11.2010
Chtěl bych ještě využít letošního teplého podzimu a zložit si novou malinovou plantáž, není už ale až moc pozdě?   Nerad bych, aby to pomrzlo. Díky za radu.
Razantní sestřih neudržované třešně, 29.10.2010
Minulý rok jsem provedl razantní omlazovací řez na staré třešeni a letos v létě jsem v tom chtěl pokračovat, ale bohužel mi to prostě nevyšlo časově. Jaké přesně hrozí stromu riziko, když bych to udělal hned?  Jedna půlka stromu je prořezaná a... celý příspěvek >
Novinky Narex - vyplatí se připlatit si, 20.2.2010
Nevíte někdo, z jakého materiálu je chránič kotouče u brusky Narex Ebu 23? Je to lisovaný plech, nebo nějaká slitina? Za nový chtějí 1390 Kč, což je drsné. Teď uvažuju nad tím, že to nechám svařit - pokud to jde.
Domácí pivo, 18.1.2010
Nejjednodužší je začít vařit z koncentrátů a na nich si ověřit metodu. Důležité věci jsou hygiena a teplota. Hygienou myslím důkladnou dezinfekci - divoké kvasinky jsou všude a mohou pivo snadno pokazit. Teplota je důležitá při primární i sekundární... celý příspěvek >
Je lepší Líza nebo Dakr?, 15.1.2010
Se zájmem jsem si přečetl diskuse o bubnových sekačkách, ale měl bych doplňující dotaz. Společnosti ABG si u Vari (nebudu spekulovat o jejich vzájemných majetkových vztazích) nechala vyrobit bubnovku ABG Golf, což je až na jiný motor stejná sekačka... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 9.1.2010
Jen bych dodal, že kupole nad kotlem také nemůže být nijak obrovská. Padesátilitrová kupole na padesátilitrovém kotli asi ne...  Asi na to budou existovat i nějaké přesné výpočty. Viděl jsem to řešené zesilovači, udělanými z větší trubky,... celý příspěvek >
Výběr stroje pro ruční orbu, 30.12.2009
Minulý rok jsem si chtěl ušetřit práci a koupil na orání zahrádky starší Vari. Chyba.  Reklamní videa vypadají skvěle, ale realita je jinde. Momentálně varinu využívám na všechno možné, ovšem kromě práce na zahrádce. Pokud si práci rozplánuju na... celý příspěvek >
Cider - výroba, 29.12.2009
Takže další zkušenosti. Po cca 13 týdnech jsem prokvašený cider podruhé stočil z demižonu do pet lahví, kde ho nechám ležet. Zbytky kvasinek by měly sežrat ještě nějaký cukr a natlakovat ho CO2. Bál jsem se, že bude až moc suchý, ale není to tak zlé.... celý příspěvek >
Élektrická píla č.1, 13.11.2009
Díky za bezva odkaz. Testy vypadají použitelně a výsledky sjou zajímavé. 
Vari - převodovka DSK-317, 9.10.2009
Díky za odpověď. Vtip je v tom, že o tomto se nikde v manuálu nepíše - výrobce se s tím bude těžko chlubit. 
Vari - převodovka DSK-317, 4.10.2009
Měl bych zde technický dotaz. Zhruba rok vlastním Vari systém s převodovkou Dsk-317 a motorem Jikov. Používám ho hlavně pro jízdu s vozíkem. Je normální, že motor při první převodovém stupni vibruje a je abnormálně hlučný?  Při hozené dvojce a... celý příspěvek >
Cider - výroba, 4.10.2009
Hlásím se zpět s prvními poznatky z výroby cideru.  Jako materiál jsem použil mošt z jaderniček. Cukernatost nebyla nijak vysoká (10%), ale přesto jsem nedoslazoval. Pro lepší start jsem použl deci kalného burčáku ze dna flašky. První fázi jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika