Příspěvky uživatele - Honza_P

Pokazil jsem kvas?, 20.9.2009
Zdravím Vás, první rada – nebojte se!, Sice nevím, jakým způsobem jste si sečetl, že máte 600 kg švestek (doufám, že nekupujete z nějaké zkrachovalé prodejny ovoce a zelenina), ale rozdělení do sudů máte vyřešené. Začněte plnit ty větší nádoby... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 17.9.2009
Letos mám z poloviny už vypáleno. Byl jsem v palírně z hruškami a merunkami. Před pálením měly hrušky 2% cukru a merunky 1,5% S hruškami se opravdu nemá otálet. Pokud cukr po týdením měření neklesá hurá do palírny. A můj letošní výsledek: 2x 150... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 11.9.2009
Na pálení to rozhodně není. Kvasný proces ještě pokračuje. Délka kvašení je ovlivněna více faktory a nelze paušálně určit, že bude za 3 týdny hotový. Zkuste cukr občas změřit. Až se zbytkový cukr bude blížit k 1% tak hurá do palírny.
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 4.9.2009
Taky jsem zkoušel pálit bez přidávání cukru (medu). Ovoce dávám zásadně zralé až přezrálé (durancie sbírám až koncem října). Věřte mi, nebo ne, ale ty dvě kila cukru (já dávám med - což je glukóza a fruktoza) ve výsledku nepoznáte. Pokud se... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 4.9.2009
Myslím si, že můžete být v klidu. Pokud proběhl, nebo stále ještě probíhá kvasný proces (uniká oxid uhličitý) - poznáte to tak že to v nádobě bublá (když přiložíte ucho), tak by octové kvašení nemělo nastat. Kupte si cukroměr a změřte si cukr. Pokud... celý příspěvek >
Pokazil jsem kvas?, 2.9.2009
Jak jste přišel na to, že se mění na ocet? Podle vůně, chutě či jak? Kolik jste dal cukru?
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 2.9.2009
Cukr je nutno přidávat, pokud nechce o kvas přijít. Zažil jsem před třemi roky v pálenici dva lidi co měli zkažený kvas (jeden měl 350 litrů - vše se lilo do kanálu). Když je palírník vytěžil, zjistil, že nepřidali cukr. Ten cukr je nutný na... celý příspěvek >
Jakou odrudu na hruskovici?, 3.8.2009
Nechci dělat reklamu, ale slivovice od Jelínka je třikrát destilovaná, narozdíl od té Vaší, která je jen dvakrát. (pokud nemáte domácí aparát :-)) Nový aparát má Jelínek asi 2 roky. Navíc podle zákona vše co je označené jako slivovice nemůže být... celý příspěvek >
Jakou odrudu na hruskovici?, 25.7.2009
Už se to tady řešilo. Na hruškovici je nejlepší Williamska. Osobně Vám, ale doporučuji některou z nových odrůd, které jsou odolné proti mrazu a chorobám.  A ještě jedna zajímavost. Nedávno jsem byl u R.Jelínka a zajímal se o jejich hruškovici.... celý příspěvek >
Nemoc na oskeruši, 28.6.2009
Po více jak roce přidávám rozřešení. Jsem přesvědčen, že to byla houbovitá choroba nebo rez. Letos jsem stromky postříkal Baycorem a je po problému. Mimochodem na stromkách jsem letos našel mšice. Sice v minimálním množství a jen na jednom stromku,... celý příspěvek >
Nemoc na oskeruši, 22.3.2009
To bláto s tím nemá nic společného. Byl jsem se podívat i na oskeruši co jsem vysadil asi před 10 lety v přírodě a i ta měla tuto houbu. Neměla ji sice v takové míře, ale sem tam na nějákém lístku to bylo. Dnes s odstupem času si myslím, že to... celý příspěvek >
pálení z hrušek, 19.10.2008
Ten bílý povlak je křís. Na kvasu z hrušek je to běžná věc. Je tvořený na slabých alkoholických tekutinách, například na méně alkoholických vínech, některými kvasinkami, například Hansenula, Torulopsis, které jsou aerobní a množí se jen za přístupu... celý příspěvek >
Divní červíci na listech, 9.9.2008 Obsahuje fotku
Mám velmi podobný problém. Zde je foto škůdce:
mám špendlík?, 31.8.2008 Obsahuje fotku
Zdravím Vás, před 3 lety jsem objevil v lese strom s podobnými plody. Na tom místě kdysi stávala hájovna, která měla i zahradu. Stáří stromu odhaduji na více jak sedmdesát let. Jde o velmi vysoký strom. Plody jsou velké jako švestka, ale narozdíl... celý příspěvek >
Medovina, 29.6.2008
Doporučuji koupit dolské kvasnice - jsou přímo určeny pro medovinu a je u nich i návod k požití.
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika